Denne smuldrepaienmed havregryn og blåbær lager du på få minutter. Husk å sett på ovnen før du begynner å lage smuldrepai, for du er sannsynligvis ferdig å tilberede smuldrepaien før ovnen er varm
Den franske vaniljekremen "crème pâtissière" smaker nydelig sammen med friske jordbær, som blir ekstra søte og vakre når de glaseres med smeltet eplegelé
Ved behov tilsetter du en spiseskje eller to med vann. Gå i gang med smuldredeigen. Følg på med smør, brunt sukker, sammalt speltmel, havregryn og kanel, og kjør videre til alt er blandet og begynner å smuldre seg
SMULDREPAIMED BLÅBÆR. Smuldrepai er kanskje noe av det enkleste du kan lage. Ha romtemperert smør i en bolle, tilsett hvetemel, havregryn og sukker - og begynn å smuldre dette godt sammen med fingrene
Denne smuldrepaienmed blåbær og kanel lager du på få minutter. Husk å sett på ovnen før du begynner å lage smuldrepai, for du er sannsynligvis ferdig å tilberede smuldrepaien før ovnen er varm
Jeg lagde denne gangen også plommeterter der jeg la halve, gule plommer (mirabelle-plommer) oppå gult plommesyltetøy og pyntet med valnøtter (se oppskrift på "Tarte aux mirabelles (Fransk terte med gule plommer)")
Som regel føretrekkjer eg ei skål med skogsbær framfor sjokolade eller ein annan dessert. Men av og til fristar det meir å eta ein dessert med blåbær i, eller kanskje til og med ei blåbærkake
Bak en smuldrepai mens dere oppdaterer hverandre på siste nytt. Smør en liten langpanne med litt smør. Smuldre sammen mel, sukker, kanel og smør til en grynet masse med fingrene
Jeg lagde denne gangen også pæreterter der jeg la pæreskiver oppå pæresyltetøy og pyntet med valnøtter (se oppskrift på "Tarte aux poires (Fransk pæreterte)")
Smuldrepaimed blåbær og bringebær - smaker like godt med bare blåbær. SMULDREPAI. Alle mennesker med respekt for seg sjøl burde kunne lage en digg blåbærpai
(Se HER for oppskrift på Smuldrepaimed Bær)TIPSHvis du ikke har tilgang på frisk rabarbra eller ikke har forvellet og fryst den siden våren og får lyst på denne midtvinters går det fint an an a lage paien med rabarbra på boks, bare hell av laken English
Lag crumble-deig ved å smelte smøret og blande det med sukker, mel, bakepulver, kanel og havregryn. Serverer du denne blåbær-desserten med vaniljeis, litt pisket krem eller vaniljesaus så blir du muligens dagens helt eller heltinne
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.