Siden jeg ville lage en vegansk dessert, har jeg brukt chiafrø i stedet for egg eller gelatin. Pudding er ikke noe indisk, det er klart noe som er inspirert fra kolonitiden med engelskmennene
Når chiafrø blandes med væske dannes det en tjukk gele rundt frøene som gir en deilig puddingaktig konsistens (denne geleen er dessuten lindrende på slimhinnen gjennom hele fordøyelseskanalen)
Chiapudding er utrolig godt, mettende og superlett å lage. Oppskriften til Chia Chocolate Cake som jeg lagde for en stund siden er jo satt sammen av to oppskrifter hvor denne er fyllet
En er å drikke Chia Fresca. Chia Fresca er en veldig populær drikk i Mexico og Mellom-Amerika. eks vann eller kokosvann, chiafrø og gjerne frukt eller urter
Mos blåbærene og rør inn kokosmasse og chiafrøene. Den skal være ganske så rennende siden chiaførene absorbere og trekker til seg væsken sånn at morgenen etter så er det en sunn og næringsrik frokostgrøt som venter
1 ss chiafrø inneholder faktisk mer Omega 3 enn en hel laksefilet. 3 ss chiafrø. Rør inn chiafrø, og la desserten stå og svelle i kjøleskap i ca 1 time. 1 ss chiafrø inneholder faktisk mer Omega 3 enn en hel laksefilet. 3 ss chiafrø
Mos blåbærene og rør inn kokosmasse og chiafrøene. Den skal være ganske så rennende siden chiaførene absorbere og trekker til seg væsken sånn at morgenen etter så er det en sunn og næringsrik frokostgrøt som venter
Coconut milkshake er en spennende variasjon fra den klassiske sjokolademilkshaken. Den er fyldig, kremete og forfriskende god (og mektig) og er en av mine favorittdrikker fra bryllupsreisen vår i Thailand
Jeg skal prøve å kutte ned på melkeprodukter en periode, og da er chiapudding genialt. Det er vel ikke en eneste helseblogger som ikke har delt en oppskrift med chiafrø
Avokado pudding inspirert av Kourtney Kardashian. (ca 2 kopper m pudding) 1ts Sukker eller sukrin 1dl melk 1 avokado. Kjør avokadoen + 1 dl melk + 1ts sukker eller sukrin i mixmasteren til det blir en pudding lignende konsistens
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.