Chunky linsesuppe med grønnsaker
Et kjøkken i Istanbul
Et kjøkken i Istanbul
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 5 1 vurderinger

Ingredienser

  • 2 ss olivenolje
  • 1 løk, skrelt og finhakket
  • 50 g (ca. 2 toppede ss) tomatpuré
  • chilipuré, etter smak (jeg bruker ca. 25 g/1 toppet ss tyrkisk aci biber salcasi) (kan sløyfes eller erstattes med chiliflak, chilisaus eller fersk chili etter egen smak)
  • 1 ts malt spisskummen
  • 2 dl (175 g) røde linser
  • 1-1,2 l grønnsaks- eller kyllingkraft (gjerne hurtigkraft – se under)
  • 500 g blandede grønnsaker i små terninger (jeg brukte 1 stor gulrot, 1 stor potet, 1 paprika og en god håndfull blomkålbuketter. Andre grønnsaker som passer godt er for eksempel squash, tomat, brokkoli eller spinat)
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 dl grovhakket bladpersille (uten tykke stilker) (kan sløyfes)
  • salt og pepper
  • 2 ss olivenolje
  • 1 løk, skrelt og finhakket
  • 50 g (ca. 2 toppede ss) tomatpuré
  • chilipuré, etter smak (jeg bruker ca. 25 g/1 toppet ss tyrkisk aci biber salcasi) (kan sløyfes eller erstattes med chiliflak, chilisaus eller fersk chili etter egen smak)
  • 1 ts malt spisskummen
  • 2 dl (175 g) røde linser
  • 1-1,2 l grønnsaks- eller kyllingkraft (gjerne hurtigkraft – se under)
  • 500 g blandede grønnsaker i små terninger (jeg brukte 1 stor gulrot, 1 stor potet, 1 paprika og en god håndfull blomkålbuketter. Andre grønnsaker som passer godt er for eksempel squash, tomat, brokkoli eller spinat)
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 dl grovhakket bladpersille (uten tykke stilker) (kan sløyfes)
  • salt og pepper

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.