Ostegratinerte biffer av kjøttdeig er ikke noe nytt, men de blir ekstra festlige med geitost. Server gjerne biffene med linsesalat, men potetbåter, tomatsalat og oliven er også godt tilbehør.
4
porsjoner
500 g
lam- eller oksedeig
1 liten
hakket løk
2 pressede
hvitløksfedd
2 ts
rosmarin
1 ts
salt
2 klyper
svart pepper
2
eggeplommer
olivenolje og smør til steking
4 skiver
chèvreost
1 ss
flytende honning
1 )
Sett ovnen på 200 grader. Bland kjøttdeig, løk, hvitløk, rosmarin, salt og pepper. Bland i eggeplommene, én av gangen.
2 )
Form deigen til fire biffer. Brun dem på alle sider i olivenolje og smør, ca. 5 minutter på hver side.
3 )
Flytt biffene over på en plate med bakepapir, eller i en smurt ildfast form. Legg en skive chèvre på hvert kjøttstykke, hell honning over. Gratiner i øvre del av ovnen, i ca. 8 minutter.
Linsesalat
4
porsjoner
2 dl
puylinser eller grønne linser
2 store,
finhakkede tomater
1 hakket
rødløk
1 krukke
med hakket basilikum
2 ss
presset sitron
1 presset
hvitløksfedd
3 ss
olivenolje
salt eller havsalt
nymalt pepper
1 )
Kok linsene på svak varme i ca. 30 minutter, følg anvisningen på innpakningen. Vær forsiktig så de ikke blir istykkerkokt og mosete. Hell ut kokevannet, og la linsene kjølne.
2 )
Bland sammen med resten av ingrediensene, smak til med salt og pepper.
Server Biff Stroganoff sammen med ris eller potetmos og grønnsaker. Del sjampinjong i biter eller skiver og stek sammen med løk inntil løken blir gylden og blank og soppen får en gyllen farge
Dette smaker ENDA bedre dagen derpå, rett ut av gryta med skje. Ha litt vann i stekepannen og kok opp slik at du får med all kraften og smaken og hell det over i gryten
Her passer det ypperlig med den billige importerte biffen en får på forskjellige butikker om dagen. Så sett over en kjele med vann og litt salt, vent til det fosskoker, og ha brokkoli oppi
Tilsett biffstrimlene og bland kjøttet godt sammen med sausen. Mongolia, som en gang var en del av Dsjengis Khans enorme imperium, er et steppeland med nomadisk kultur
Den klassiske fredagstacoen måtte vike for denne biffmiddagen. - smak til med salt. Denne gangen fikk biffen følge av pastinakkpurè, smørstekte grønnsaker og en nydelig hvit peppersaus
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.