Den klassiske bruschettaen, det ristede brødet, toppes gjerne medtomatsalsa, salt & pepper. Stekt i olivenolje på panne, påsmørt en god pesto, litt ruccola og avokado med italiensk spekeskinke (Prosciutto) på toppen
I Italia får man bruschetta som en liten forrett mens man venter på middagen, den består av et stykke ristet brød med noe oppå - det kan være veldig forskjellig, alt etter hva man har i huset
Og så har man bruschetta ( [bruˈsketta]), da, som jeg skal dele oppskriften på her. Originalen består av ristet brød med tomat ogspekeskinke, men i min variant har tomaten i seg selv erstattet brødet
Ta så et lag medtomatsalsa på og en skive med serranoskinke. Tilsett litt olivenolje, litt lime, en liten ts sambal olek og smak til med salt og pepper
Tilsett salt og pepper og knus bønnene med en gaffel til en grov masse. Det å bruke soyabønner blir stadig mer populært i Norge og det er ikke så rart for de er proppfulle av mange gode næringsstoffer
Bland alt sammen og smak til med olivenolje, sitron, sukker, salt og pepper. Hvis du har smakt hjemmelaga salsa, så vet du at den ikke kan sammenlignes med den du kjøper ferdig på glass
Spekeskinkemed tomatvinaigrette, pesto og balsamicosirup. Finhakk hvitløk, soltørkede tomater og sjalottløk og fres i litt olje sammen med tomatpurè til råsmaken av tomatpurèen er borte
Grillet brød med olivenolje og stekt sopp – som kveldssnack eller forrett. Varm opp olivenolje i en kasserolle, tilsett løk og la den surre til den er gylden
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.