I utgangspunktet hadde jeg bestemt meg for å lage en salat til middag, men da jeg oppdaget at brosme var på tilbud, tenkte jeg pytt, pytt, alt passer til hvit fisk
Stekt ørret på en grønnsaksseng. Stekt ørret på en grønnsaksseng. Dette smaker kjempegodt og sunt måltid som i tillegg er rikt på proteiner, vitaminer og omega 3
Dette er en av de hverdagsmiddagene hvor det på altfor kort tid plutselig var helt tomt for mat. Kvern over med pepper og maldonsalt og legg noen sitronskiver på toppen
På denne tiden av året må man bruke våre egne ferske og gode grønnsaker. Jeg valgte også å woke brosme, både fordi det hadde jeg i fryseren fra en fisketur i sommer, og fordi det er en fast fisk som tåler litt medfart i woken
laks pågrønnsaksseng med potetmos til - og det smakte fortreffelig. I løpet av steketiden rørte jeg gjennom grønnsakene et par ganger så ikke det ble brent på toppen
Hadde eg hatt det, hadde eg nok heller brukt fersk torsk, lyr eller brosme. Sjølvsagt takka vera Skipper’n, som droppar dei anabole stereoidene, og heller kastar i seg boks på boks med dei grøne næringsbombene som spinat er, for å få musklane til å poppa
I fiskekakene på bildet er det brukt ørret og brosme, men bruk det du har og liker. Stek på middels sterk varme, ikke for sterk for da blir de svidd før de blir gjennomstekt
Legg filetene pågrønnsakssengen, for så å dekke med kremen. Det finnes flere ulike versjoner av mangokylling på ulike restauranter, men jeg må si at det skal mye til for at de kan måle seg med denne oppskriften
Men eit av høgdepunkta var dagen derpå klippfiskmiddagen, då restane blei til «plukkfisk». På far min sitt kjøkken fantes det verken kvitløk, parmesan eller sennep
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.