Ha alt oppi kjelen, og fyll med vann. Så da ble det kokt en kjele medsurkål. Ettersom dette er surkål som er beregnet for å ha i jula, så tilsatte jeg ribbefett også
Det kommer etter hvert mye mer om fermentert mat på bloggen, men for dere som synes dette er helt fremmed begynner jeg medsurkål - utrolig enkel og kjempegod
Nå har vi allerede kommet til andre søndagen i advent og det er på tide med en skikkelig julemiddag. Ha en fortsatt fin søndagskveld, så kommer jeg tilbake med flere oppskrifter i mårra
Smak til med salt, sukker og eddik til du får surkålen akkurat slik du ønsker. Ha kål og epler i en stor kjele (ikke jernkjele) og krydre med karve og saltTilsett eddik, sukker og vann
Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp på medium varme. Det er ikke slik at jeg nå kjører mer surkål enn kjøtt, men surkålen gir en veldig fin ekstrasmak til tunge kjøttmåltider, særlig med svin
Når surkålen har oppnådd den konsistensen du ønsker, smaker du den til med salt og pepper. Tilsett eplebiter og la stek på middels varme sammen med løken
Dette blir neste mer en kålwok med krydder, aquavit og eddik. Ribbe, surkål, eple og røstipotet. Det er kjempegodt og enkelt, men trenger en del tid for å bli akkurat slik vi ønsker det
Selv lager jeg store kjeler medsurkål når jeg først er igang. Jula nærmer seg med stormskritt. Til julaften tilsetter jeg litt ribbefett i surkålenog litt ekstra salt
Svinekotelett medsurkålog eplemos. Smak til med eddik, salt og sukker. Nå er surkålen ferdig til å serveres ved siden av ribbe, svinekoteletter, medisterkaker, -pølser m
Jeg elsker potetmosog har i det siste hatt dilla på en melkefri variant laget med havrefløte. For forandringens skyld hadde jeg noen terninger med frossen spinat oppi en dag og dette smakte over all forventning
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.