Superenkel, tasty blåskjellsuppe. Rist litt på kjelen underveis Deretter fisker du skjellene opp med en hullsleiv, sper med fløte og krydrer med salt og pepper
Blåskjell kan dampes/kokes med mange typer smakstilsetning, men jeg har funnet frem til en "blanding" som gir utrolig god smak på blåskjellene og en fantastisk kraft til å koke blåskjellsuppe av, og at dette ble en fantastisk suppe er ikke til å underslå
Skyll blåskjellene og ha dem oppi gryten sammen med løkblandingen. Bland alt sammen og ha i fløten slik at suppen tykner, ha i karri og smak til med salt og pepper
Jeg bladde frem og tilbake forbi hummersuppen til Hellstrøm, og krabbebisqueoppskriften i Le Cordon Bleu boken, til slutt bestemte jeg meg for å prøve meg på en blåskjellsuppe jeg fant oppskrift på i "Inn med sølvskje" (Herland & Hellstrøm)
BlåskjellsuppeBlåskjellsuppe er utrolig enkelt å lage, og ikke minst fantastisk godt. Vel, liten markering på selve bryllupsdagen kan man ikke gjøre noe med, det velger brudeparet selv, men en skikkelig markering i form av et utdrikkingslag bestemmer jo vi venninner over
Blåskjell er enkelt å lege og kjempegodt, gjerne med godt hjemmelaget brød eller pommes frittes. Denne gangen har jeg laget blåskjellene med tomater og chili, tomatene gir suppen en herlig gyllen farge
Kraften so blir igjen i gryten når du koker blåskjell er en fantastisk kraft til å lage suppe av, så skal du koke blåskjell så forsøk denne blåskjellsuppenmed safran
Heng med. Servér med godt landbrød og ekte smør. Skyll og skrubb blåskjellene i kaldt vann og fjern alt rusk og skjeggFres sjalottløken, gulrot og fennikel på svak varme i en stor kjele med litt smør i ca 10 minTilsett hvitløk og safran og la de surre i ytterligere et par minutterHa i urtene og hvitvin og øk varmen noeTilsett blåskjellene og legg på et lokk - småkok i et par minutter til skjellene har åpnet seg helt Kast de skjellene som ikke åpner segTa opp skjellene med en hulløse og ta ut skjellmaten på halvparten av skjelleneHa fløte i kraften og la det småkoke til suppen begynner å tykne littLegg tilbake skjellene og tilsett ferske urter
Skjær en lomme i kyllingen og fyll den med tomater, løpstikke, ajvar og brie. Kylling har lett for å bli tørt og smakløst, men med sous vide-utstyr blir det så mørt at det smelter på tungen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.