Blåbærpai laget av Jan Are
Lisbeth Solheim AS | -ny energi, ny glede, nytt liv
Lisbeth Solheim AS | -ny energi, ny glede, nytt liv
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Bunn
  • (30 cm diameter terteform)
  • 150 g melange , romtemperert
  • 150 g sukker
  • 1 sammenpisket egg
  • 240 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • Sett stekeovnen på 200°C .
  • Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt, med kjøkkenmaskin til du får en glatt, fast deig.
  • Fordel deigen i formen og trykk den godt oppover slik at den fordeles jevnt i hele formen.
  •  
  • FYLL
  • 1/2 boks créme fraîche
  • 2,5 dl rømme
  • 1 sammenpisket egg
  • 70 g sukker
  • 1,5 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 350-400 g blåbær
  • Blant alt unntatt bærene i en bolle og rør godt med en håndmikser.
  • Fordel blandingen over deigen i forma.
  • Vask og tørk blåbærene, bland bærene med 1-2 ts med potetmel, dette for at bærene ikke skal synke til buns.
  • strø de over.
  • Stekes i ca. 25 min til fyllet er blitt stivt og deigen gyllenbrun.

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.