Når man ovnsbaker pinnekjøttet er det to ting som er ufravikelig. Den vakre stjerneanisen og fenikkelfrøene gir et lite stikk av anis, korianderfrø gir et friskt pust av sitrus mens einerbærene/busken gir den gode smaken dampepinnene I sitt fravær under ovnsbakingen ville gitt
Kok til mørt, hell av vannet og damp dem litt. Å koke pinnekjøtt i leirgryte er utrolig smart. Mos med en potetstappeknuser, ikke bruk stavmixer, da blir stappen alt for "fin", den skal se hjemmelaget ut og være litt grovkornete
Nå er det nå slik at det ikke bare er vestlendingene som nyter den herlige og unike smaken av saltet pinnekjøtt i løpet av julen, da nordmenn flest har begynt å få øynene opp for denne maten i nyere tider
Med trykkoker i hus trenger du ikke lenger sette av tre timer til damping avpinnekjøtt. Livet er for kort til å begrense inntaket av kanskje Norges beste signaturrett til én eneste middag i året
Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele. Del pinnekjøttsiden på langs mellom hvert ribbein eller kjøp pinnekjøttet ferdig oppdelt
Jeg blir symfonisk av glede når jeg tenker på første gang jeg smakte. buljongkokt pinnekjøtt. det er ikke trevlete, og uten overraskende munnfuller av salte
, som er å koke kjøttet opp i vann, tømme av vannet etter rundt ½ time. Det er gjerne første gang du skal lage pinnekjøtt selv, her kommer min måte å lage pinnekjøtt med kålrabistappe på
Pinnekjøttav villsaulam med nydelig kålrabistuing. Her var det store stykker med mye rent kjøtt, og smaken var som alltid upåklagelig, med en liten touch av viltsmak som du bare får av villsau
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.