Hvitbacalao smaker like godt til fest, som til hverdags. Kvern grovmalt pepper over bacalaoen. Husk bare å vanne ut klippfisken dagen før den skal brukes
Bacalao er på norsk en klippfiskrett, ofte tomatbasert med opprinnelsei Portugal. Portugal konsumerer over en tredel av den totale norske klippfiskproduksjonen, og portugisernespiserigjennomsnitt sju kiloklippfisk pr år
Jeg har aldri laget bacalao før, men jeg vet likevel at det opprinnelig skal være utvannet klippfiski den, men tenkte likevel å gi denne enkle og raske oppskriften en sjanse
Baccalao i Monte, MadeiraHadde et par fine levada-turer på Madeira (langs de lange vannkanalene i fjellene) – begge turene endte opp med et måltid på nærmeste mulighet – og da langt utenfor urbane områder – og begge ganger ble det bacalao
Bacalao er festmat og har lange tradisjoneri norsk kosthold. bacalao med mye kraft (bacalaosuppe). Den er skrevet av Sarah Dekke og inneholder mange oppskrifter basert på råvaretilgangeni norsk kystkultur, og selvsagt både klippfisk og tørrfisk
En herlig, enkel bacalaooppskrift jeg har fått fra min manns onkel, Alf Borgund. Jeg kjøper gjerne klippfiskiskinn og benfriebiter, det er litt dyrere, men verdt å slippearbeidet med rensing
Å grilleBacalao er ingen kunst, men retten får allikevel noe kunstnerisk over seg. Servert med et kjølig glass riesling fra Østerrike ble dette faktiskveldig godt
Her kommer oppskriften på bacalaoslikmin mann pleier å lage det, men dette er en lavkarbo versjon. På Sicilia hvor min mann har vokst opp er dette en vanligjulemiddag
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.