Når jeg er i Spania blir jeg inspirert til å prøve meg på litt spansk mat. Men nå som jeg er tilbake, kommer det nye oppskrifter og oppdateringer på bloggen som vanlig
Så stod jeg der på søndagen, med en hel kylling uten noen ingredienser. Jo, da tar-man-det-man-haver og gjør så godt en kan, og resultatet ble tilslutt en snasen spansk søndagskylling som passer like godt til hverdags som til helgen
Det er ikke alltid like lett å få i seg mat her i varmen men i dag skal jeg lage Spansk kylling. Det er ikke alltid like lett å få i seg mat her i varmen men i dag skal jeg lage Spansk kylling
Selv om denne måten å tilberede ris på kalles "spansk ris" er denne retten ukjent i Spania. Bruningen i matolje er avgjørende for få en nøtteaktig smak på risen
Trekk kjelen av varmen og rør inn 2 eller 3 ss god spanskekstra virgin olivenolje. 40 ml olivenolje175 g løk, skrelt og finhakket5 g hvitløk, skrelt og finhakket50 g stangselleri, finhakket100 g frisk spinat, vasket og hakket350 g friske tomater, uten kjerne og skåret i større biter
Krydre kyllingen med salt og pepper og stek den til alle overflater på kyllingbitene er brunet. 4 vårløk, skjært i biter på 1/2 cm. 4 vårløk, skjært i biter på 1/2 cm 150 g frosne erter
Dette er en overraskende smakfull og enkel suppe som passer når man trenger noe å varme seg på. Suppen er rustikk, tradisjonsrik spansk bondekost og minner om gratinert løksuppe i oppbygging, så liker du det, vil hvitløksuppen her garantert falle i smak
Ta dem ut av panna og la dem renne av seg oljen på litt kjøkkenpapir. Snu omeletten ved å hvelve den over på en tallerken, eller et lokk, og la den så skli forsiktig ned i panna igjen
Ha potetene i en ildfast form med salt, pepper og olje på. hvitløk på for å variere smaken. Bland alt godt sammen og sett formen så langt oppe i ovnen som du kan, og gjerne på grill eller overvarme med varmluft(rundt 210 grader)
Trekk kjelen av varmen og rør inn 2 eller 3 ss god spanskekstra virgin olivenolje. 40 ml olivenolje150 g chorizo, finhakket175 g løk, skrelt og finhakket5 g hvitløk, skrelt og finhakket50 g stangselleri, finhakket100 g frisk spinat, vasket og hakket350 g friske tomater, uten kjerne og skåret i større biter1 bx kikerter (avrent vekt)1,3 l kyllingfondHavsalt og svart pepper fra kvernEkstra virgin olivenolje ¨¨¨¨ Varm olivenolje i en stor kjele og tilsett chorizoen
Første gong me åt det var på Sierra Nevada og då fekk me spansk omelett med brød til. Andre gongen var på flyplassen i Alicante og då fekk me ulike typar skinke, ost og brød
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.