Fikenmarmelade passer ypperlig sammen med en god brie og hjemmebakte, knasende sprø flatbrød. Sammen med kanel og stjerneanis er det en favoritt på ostebordet hele året
Det er endelig helg, og planene er mange. Fredag den 13 ble en lang jobbdag. Med et lite avbrekk på en times tid for å se barna i luciatog, hadde vi nok energi til å holde ut til langt på kveld på butikken
For noen dager siden hadde vi besøk av vår venninne Lise. Hun skulle være med å lage pølser. Vi prøvde pølselaging for første gang i våres, og det ga mersmak
I dag har det vært små hvitkledde luciaer som har gått med tente lys i hele landet. Lussekatter er spist her hjemme også, men i år ble de faktisk ferdigkjøpte pga tett program
Rød gelé er den ultimate barnebursdagsdesserten. Eldorado har gelé som ikke er tilsatt sukker. Det kan være fint å ty til hvis man vil at barna ikke skal gå helt i taket på grunn av alt sukkeret
Oppskrift på tovete votter har vært en gjenganger i julekalenderene jeg har hatt. Da jeg la ut bilde av små hjertevotter for litt siden, fikk jeg ganske raskt meldinger med spørsmål om oppskrift
Jeg hadde egentlig beregnet å ha et annet innhold i dagens luke, men så anbefalte jeg disse kakene i går da jeg så en venn skrev om at hun bakte julebakst til barnebarn som har cøliaki
Jeg måtte selvsagt lage noen røde hjerter også, så det blir dagens luke i Julekalenderen. Her vist i to utgaver, en strikket variant som kan lages i forskjellig type garn og en strikket/tovet/klippet
Disse karamellene lager vi så nær opp mot jul som vi klarer. Ikke fordi de ikke er så holdbare, men fordi vi garantert spiser opp alt lenge før jul dersom vi begynner for tidlig
Det er 1. desember, og bak den første luken i vår blogg skjuler det seg en oppskrift på kokosmakroner. Disse er farlig gode og må nok lages flere ganger før jul – iallefall her i huset
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.