Ha kjøttet i en gryte, dekk med vann og kok opp. Klassisk lammefrikassé. Hell av vannet med en gang det koker,hell kjøttet i en sil og skyll bort proteinrestene
Knekk armene og klørne på sjøkrepsen på forhånd (eller la gjestene gjøre dette selv ved bordet). Dette er en rett han laget i påsken som jeg gjerne vil dele med dere
Lammefrikasse smaker alltid like godt og spesielt god blir lammefrikasse når den er spekket med masser av høstens gode ferske grønnsaker, da er den en fryd for både øyne og gane
Smak til med salt, pepper, sitron og persille. Kok grønnsakene med kjøttet de siste 10-15 minuttene, eventuelt i litt kjøttkraft i en kjele for seg selv. 2 kg grytekjøtt av lam med bein i biter
De åt med god lyst. La det i kasserolle, fylte opp med vann så det dekte kjøttet + litt til. Ausa så over kraft fra skjelen med lammekjøttet som har stått å koke så lenge, til passe tykkelse
Dette gjør hele måltidet til en litt mer klassisk norsk søndagsmiddag med fatservering og det hele. Lammefrikassé har nesten blitt fast søndagsmiddag når jeg besøker mamma og pappa på Randaberg
Retten kan lages med de grønnsakene du har. Her har jeg lagd lammefrikassé, noe som jeg liker veldig godt, og når jeg i tillegg lager den på vill-lam fra Rogaland kan det nesten ikke bli bedre
Etter mange år i Spania uten tilgang på norsk lammekjøtt hadde jeg glemt hvor godt det også er med lammefrikasse, og egentlig er jo frikasse også tradisjonsmat vil jeg si, så endelig - nå ble det frikasse og nydelig smakte det
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.