2,5 dl
Guinnes øl og blander med 2,5 dl fløte. Så koker jeg dette opp, mens jeg passer på kjelen. Det er og blir irriterende med vulkanlignende utbrudd fra slike fløte/melkeblandinger. Så tar jeg 5 eggeplommer og blander med 100 gram sukker, og pisker dette med hjulvispen. Ja, jeg sa hjulvisp. Den har i mitt kjøkken kommet til heder og verdighet igjen. Mindre styr og tjas enn moderne maskiner, og veldig rask og lett å holde ren. Når jeg har en luftig eggedosis heller jeg øl-fløte-blandingen over eggedosisen under omrøring. Så er det tilbake i kjelen med hele is-smelten. (Det er navnet på iskrem-røren). Nå skal denne varmes opp til 80 grader Ikke over, og ikke under. Når dette er gjort, setter jeg smelten til kjøling ute på balkongen sammen med knekken som står til kjøling.
Man kan få juleskinke i forskjellige varianter både kokt og ukokt og med og uten svor. Juleskinke har i grunn ikke noe spesielt med julen å gjøre, annet enn navnet «juleskinke», dette er i utgangspunktet da lettsaltet og røkt skinkestykke
Kjøttet kokes, og smaker godt med en jevnet purre-og gulrotsaus til. del gulrøtter i staver og hakk purren og kok dette sammen med kjøttet den siste halvtimen
Kraft kan du koke av all slags kjøtt med bein. Høsten er tid for god, varm, kokt mat. Så når vi har god tid i helgene, så lar vi kjelen med kjøtt stå å koke, mens vi koser oss sammen på kjøkkenet
Kokt laks med pesto i mikrobølgeovn er knallgodt. Med fare for å få alle primadonna kokker sinte på meg, så vil jeg påstå at denne laksen er så nydelig, at du aldri kommer til å bruke noe annet enn mikrobølgeovn heretter
Sørg nå for at alt er i ei gryte med lokk som kan inn i ovnen. La det stå tre timer, da er alt klart til servering – smak på krafta og reguler eventuelt med salt og pepper, ev kok ned litt hvis sausen er for tynn
For mange er hverdagsmiddagen en kjedelig rutine, med de samme middagene uke etter uke. På lørdag fant jeg kveite i ferskvaredisken, så i dag var det kokt kveite på menyen
Jeg prøver å lage et rett med kanin minst en gandg i måned bare for å variere litt fra kylling. Tilsett kaninstykkene, kaste til de er dekket med melblandingen, og rist av overflødig
i gryten sammen med lammekjøtt som kostet omtrent like mye. Vi var tre stykker som spiste og alt ble oppspist, da synses jeg at det er litt knapt med mat
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.