Øl-iskrem med kokt hermetikkboks
MATMANNEN
MATMANNEN
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 2,5 dl Guinnes øl og blander med 2,5 dl fløte. Så koker jeg dette opp, mens jeg passer på kjelen. Det er og blir irriterende med vulkanlignende utbrudd fra slike fløte/melkeblandinger. Så tar jeg 5 eggeplommer og blander med 100 gram sukker, og pisker dette med hjulvispen. Ja, jeg sa hjulvisp. Den har i mitt kjøkken kommet til heder og verdighet igjen. Mindre styr og tjas enn moderne maskiner, og veldig rask og lett å holde ren. Når jeg har en luftig eggedosis heller jeg øl-fløte-blandingen over eggedosisen under omrøring. Så er det tilbake i kjelen med hele is-smelten. (Det er navnet på iskrem-røren). Nå skal denne varmes opp til 80 grader Ikke over, og ikke under. Når dette er gjort, setter jeg smelten til kjøling ute på balkongen sammen med knekken som står til kjøling.

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.