Hakk hvitløken i småbiter, og begynn med å ha dette i stekepanna eller gryta di. Vi har det med for å få mer «dybde-smak» – ikke for at vi vil ha piggsveis og utstående øyne
Kokt torsk er blant mine favoritter, utrolig god smak og enkelt å tilberede. Man kan dytte med en kniv eller lignede i midten av fisken, deler den seg fint i skiver, er den ferdig, er det motstand lar du den ligge litt til
Torskmed rødkål og pistasjnøtter. Dette er en delikat og spennende variasjon som passer godt til både torsk og annen hvit fisk, som også er raskt å lage
Koke kraft til fiskesuppe, halestykket til fiskegryte, filet til å bake i stekovnen og spise avkokt torskmed gulrøtter, gode poteter og eggesmør - snakk om festmat
Kok blomkålen og lapskausblandingen og mos den med en stavmikser krydre med salt og pepperkok opp skivede gulrøtterkok egg hakk opp og bland med smeltet smør
Hadde så lyst på hvit fisk idag og valget falt derfor på torsk. Start med å pepre og salte begge sider av fiskestykkene, her kan du ha på rikelig, siden fisken i seg selv smaker lite
8 skiver torsk i skiver, disse renses for blod og den mørke hinna. La fisken ligge i kaldt vann i ca 1 time, jeg har i en spiseskje med salt, da blir fisken fast og fin. Kok opp vann med 1 ss salt, 10 hele pepperkorn og 1/2 dl eddik og gjerne 1 laubærblad. 1 slangagurk, nå på vinteren tar jeg av det grønne skallet og skjærer skiver med en ostehøvel2 dl vann3-4 ss eddik3 ss sukker2 ts salt2 ts peppersaft fra 1/2 sitronAlt blandes og og smakes til om man vil ha mer syrlig salat, settes kaldt minst 1 time i kjøleskapetServer fisken med poteter, kokt brokkoli, og smeltet meierismør med hardkokte egg som er delt opp med eggehakker og has i smøret så det blir eggesmør av dette 8 skiver torsk i skiver
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.