Brød

Brød

Mine Favoritter
Hveteboller fra Åpent Bakeri

Hveteboller fra Åpent Bakeri

(10-12 store boller) 6 dl lunken melk1 kg hvetemel50 g gjær150 g sukker3 ts havsalt3 ts kardemomme1 egg150 g smørBland alle ingrediensene i kjøkkenmaskin, hold igjen smøret og 1 dl av melken
Surdeigspleie!

Surdeigspleie!

Tips er hentet fra Åpent Bakeri sin bok "Brød og Brødbaking". Når man baker surdeigsbakst er det alfa omega at man har en god surdeigsstarter
Müsliboller

Müsliboller

Denne oppskriften fant jeg på opplysningen for korn og brød og er ikke så søte som jeg har fått smake før

Focaccia på surdeig

Focaccia på surdeig. av Hjemmekokklauget den 1. april 2013 i Bakst, Frokost, Nyheter, Surdeig. Heisann. Velkommen til hjemmekokklauget
Havrebrød

Havrebrød

Men brød har jeg bakt, denne gangen havrebrød etter oppskriften fra Åpent Bakeri. Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn
Surdeig

Surdeig

Dette kalles en surdeigs base og den settes i kjøleskapet og så kan man ta litt når man ønsker å bake brød
Havrebrød med solsikkekjerner

Havrebrød med solsikkekjerner

Det er viktig med et mettende og godt brød til frokosten eller nistepakken, et sunt og næringsrikt brød med grovt mel som holder deg mett utover en lang arbeidsdag eller gjennom skoledagen
Leirgrytefocaccia

Leirgrytefocaccia

Brød får en flott fasong i leirgryte. Elt deigen og form den til et brød som legges i leirgryten til heving i 15 minutter
DET BESTE ELTEFRIE BRØDET, EVER

DET BESTE ELTEFRIE BRØDET, EVER

Bedre brød finnes ikke. Brød stekt i leirgryte er toppen. supergodt brød. Når brødet er ferdig hevet, tar du leirgryten ut av ovnen, dette er kjempevarmt, bruk grytekluter, og hvelv deigen oppi melstrødd form med skjøten ned
Grovbrød i leirgryte

Grovbrød i leirgryte

Brødet blir knallgodt med sprø skorpe og flott farge, litt mørkt. Veldig gøy å bake brød på denne måten
Stort brød i leirgryte

Stort brød i leirgryte

Form et fint brød  -  dette blir et stort et. Før det legges i gryten dryss mel på brødet og skjær fine snitt i det
Verdens beste kanelsnurrer

Verdens beste kanelsnurrer

 De har de deiligste brød og bakevarer. Dette er min absolutte favoritt gjærdeig. Da jeg hadde friår etter vidergående
Kornbrød fra Åpent Bakeri.

Kornbrød fra Åpent Bakeri.

Jeg har lenge ønsket å bli bedre på å bake brød, og har lest og studert brødoppskrifter i mange bøker