Jeg husker også at jeg elsket smaken og gledet meg veldig til vi skulle ha fårikål til middag. Jeg vil derfor bringe denne “tradisjonen” videre til mine egne barn
Til fire personer brukte jeg. Pass på at det ikke koker tørt, tilsett evt mer vann underveis. Lykke til. GoogleFacebookPinterestTwitterSkriv utE-post Til fire personer brukte jeg
Jeg har vært så heldig og fått tilsendt en vareprøve. Welmoed Chenin Blanc er en tørr fruktig hvitvin fra Sør Afrika, som vist nok skal være perfekt til fårikål -og gjerne en litt utradisjonell fårikål med masse smak
Kjøtt fra bog, nakke, bryst og slagside er som regel kjøttet som blir brukt til fårikålkjøtt. fett må tilsettes i gryta for å få den ordentlige gode fårikålsmaken
Kommer du til å ta del i fårikålens dag. Legg gjerne igjen en kommentar til hvordan du må ha din fårikål servert, eller om du mener det er helt ok med litt forandring
Alle kan få til å lage fårikål, alt du trenger er gode ingredienser og litt tålmodighet. Her har jeg laget den på tradisjonelt vis selv om jeg har synest at det virker spennende å prøve ut nye oppskrifter der man tilsetter hvitløk, chili og øl for å nevne noe, men det får jeg prøve ut senere
Fårikålkjøttet koker til det blir så mørt at det løsner fra benet, og smakene er både milde og gode. Når det koker, skru ned til svak varme og la putre under lokk i ca
Hvilken råvarer bør/skal en bruke, og til hvilken pris. Og tradisjonen var helt sikkert at en skulle bruke de delene av sauen som ikke passet til stek, røking, kotteletter osv
Kjøtt fra bog, nakke, bryst og slagside er som regel kjøttet som blir brukt til fårikålkjøtt. Litt lammekjøtt med mye fett må tilsettes i gryta for å få den ordentlige gode fårikålsmaken
Har du noen i familien som er litt skeptisk til fårekjøtt, anbefaler jeg å kjøpe kjøtt av lam og ha på litt mere vann når det kokes, så blir smaken veldig mild og god
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.