Jeg fikk en hjortestek av tanta mi til bursdagen min i januar, og for en tid siden fant jeg ut at den hadde ligget i fryseren på overtid, og inviterte noen venner over på søndagsmiddag
Etter mange år med prøving og feiling har jeg kommet fram til denne oppskriften og gjøremåten. Cluet er lav temperatur i ovnen sammen med god tålmodighet
Dette er kjempegod og lynrask hverdagsmat. Mens grønnsakene koker lages sausen og mens gratengen er i ovnen stekes baconet, og du har maten på bordet på under 20 minutter fra start til slutt
Vi spiser ribbe på juleaften og i år som i fjor blir det ribbe ala Hellstrøm. Ribben stekes sammen med grønnsaker som gjør ribben ekstra saftig og smakfull
"If you can't beat it - eat it. "Du trengerca 350 løvetenner2 store appelsiner2 sitroner1,5 liter vann1 kg sukker4 ss gelatinpulver eller 12 platerPlukk fine, unge løvetannblomster og skjær av dem hamsen (den grønne "kurven" i overgangen til stilken)
Restene etter den gode urtesausen – glemte å ta bilde før vi begynte å spise. Her om dagen hadde vi marienert salmalaks og ved siden av lagde jeg en urtesaus/dressing med urter i fra hagen og Crème Fraiche