Fikk spørsmål fra en kollega om jeg kunne bake til bryllupsfesten hans denne helgen, og det var allerede såpass mange andre som skulle bake, at alternativet som stod igjen var marsipankake
Min bestemor bodde på gård, og jeg elsket å bo hos henne og bestefar på somrene da jeg var liten. Dette kunne veldig gjerne være ett av dissenydeligewienerbrødene
Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter. Tilsett melken. Ha eplebåtene i en plastpose ogtilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene
Deiligmarsipankake, helt uten gluten og melk. Piskeggedosis av eggene og sukkeret, bland de ulike meltypene og bakepulveret, og vend forsiktiginnieggedosisen
Ha i eggene et og ett, og rør godt. Sett deigen på stekebrett med spiseskje. Pyntes med melis. Deig. 24 stkDeig250 g margarin5 dl vann250 g hvetemel6 eggPynt1-2 ss vann2 dl melisKok opp vann og smør i en kjele, og rør inn hvetemelet, sett det deretter tilavkjøling. Det blir passe med 12 kringler pr. Kringlene stekes i ovnen på 225 °C varmluft i ca. 20 minutter
I dag har det vært dessert til både lunsj ogmiddag, får sjå om det fristertil frokost i morgen også…Rabarbragrautgir gode minner fra varme sommere, barbeinti graset og kun eilita regnskure som gikk over med en gang
Og denne gangen hadde jeg lyst til å prøve på noe nytt, nemlig en åpen marsipankake. Jeg bruker alltid nettbakerens oppskrift, den bliralltid høy ogfinog har kun egg som hevningsmiddel
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.