Del halvparten av bacon opp i biter, behold resten i skiver, brukes på toppen. av retten. Legg kjøtt, bacon i biter lagvis i en smurt ildfast form, dryss mel og
Sur- søtkrydret eplechutney smaker godt til stekt svinekjøtt, kylling , kalkun. eller vilt. Tilberedes på samme måte som eplechutney med rosiner og sennepsfrø
(Samme fremgangsmåte om du bruker mørnet kjøtt fra storfe, kalv eller vilt ). Legg biffene i romtemperatur til temperering ca 1 time før de skal stekes
La kjøttet ligge fremme på benken et par timer før steking. Begynn med gratinerte poteter. 700- 800. g mørnet kjøtt av storfe, svin, vilt eller kyllingfilet
Velg det kjøttet du liker best selv og lag din egen variant. Kjøtt i skiver/ biter for eksempel entrecôte, svinekoteletter, skiver av lammestek, kylling i biter eller skiver av vilt
Tips. Enkelte liker å tilsett byggryn i ertesuppen. Se mer. Lapskaus med byggryn. 1 ½. dl byggryn. 350 -450. g kjøtt benfri høyrygg, men kjøtt av lam og vilt, eller salt kjøtt kan også brukes
Fersk laks av beste kvalitet ( gjerne Salma laks). Retten anrettes rett før servering, men alle ingrediensene kan skjæres og gjøres klar god i tid i forveien