Mine Favoritter

  • 36 Oppskrifter
Mine Favoritter

Salat

Begynn med dressingen. La dressingen stå i romtemperatur og trekke smak mens salaten lages. Skyll og rist av salaten og riv/del i mindre biter

Helstekt reinsdyrbiff

Beste kjøttrett i Smaken av Norge. Roy Magne Berglund, restaurant "Du. verden" i Svolvær. La kjøttet hvile i ca 20 min før oppskjæring

Fidnabiff

Del halvparten av bacon opp i biter, behold resten i skiver, brukes på toppen. av retten. Legg kjøtt, bacon i biter lagvis i en smurt ildfast form, dryss mel og

Salmalaks og reinsdyrfilet

Slik gjør du. Sopp. Jordskokkpuré. Vinforslag. Cune Reserva Rioja (Spania) Kr 163,90 Varenr. 5705801eller Ratti

Sur-søt eplechutney

Sur- søtkrydret eplechutney smaker godt til stekt svinekjøtt, kylling , kalkun. eller vilt. Tilberedes på samme måte som eplechutney med rosiner og sennepsfrø

Reinsdyrbiff

Krydre kjøttet med salt, pepper og viltkrydderblanding fra Judiths urtehage i. Kabelvåg. Brun det raskt i olje og smør og legg det over i langpanne

Pepperbiff

(Samme fremgangsmåte om du bruker mørnet kjøtt fra storfe, kalv eller vilt ). Legg biffene i romtemperatur til temperering ca 1 time før de skal stekes

Stekt kjøtt

La kjøttet ligge fremme på benken et par timer før steking. Begynn med gratinerte poteter. 700- 800. g mørnet kjøtt av storfe, svin, vilt eller kyllingfilet

Brune sauser

- 1-2 ss solbærsaft eller soppsoya ( pass da på at du ikke salter for mye). - 2-3 skiver brunost. - 1-2 ss rognebær gele

Høstgryte

Skjær kjøttet i terninger og brun det i en panne i små porsjoner og legg over. i en gryte. Krydre med salt, pepper, knuste einebær og timian

Langstekt stek

Velg steketemperatur. - 80 o C i ca 8 timer. - 100oC i 3-4 timer. - 150 oC i 1 ½ - 2 timer. Server med stekte eller kokte poteter og grønnsaker

Langstekt middag

Velg det kjøttet du liker best selv og lag din egen variant. Kjøtt i skiver/ biter for eksempel entrecôte, svinekoteletter, skiver av lammestek, kylling i biter eller skiver av vilt

Frokost, middag og dessert

Gjør klart hjemme. Kutt gulrøtter, løk og selleri i små terninger og legg i en liten pose sammen. med krydder, salt og pepper

Elgfilet

Legg fileten til temperering i romtemperatur. Varm stekeovnen til 200 oC. Skrell og del poteter og grønnsaker i biter legg i et ildfast fat vend inn

Bidos

Brød eller flatbrød og kryddersmør smaker godt ved siden av. Rør sammen mykt smør, finhakket hvitløk og krydder, for eksempel timian og

Elghakk

Brun kjøttet i en panne og ha det over i en kjele. Fres løken og deretter grønnsaker kuttet i terninger og ha det i kjelen

Lapskaus, ertesuppe og creme brüleè

Tips. Enkelte liker å tilsett byggryn i ertesuppen. Se mer. Lapskaus med byggryn. 1 ½. dl byggryn. 350 -450. g kjøtt benfri høyrygg, men kjøtt av lam og vilt, eller salt kjøtt kan også brukes

Alt i en form

Legg på lokk eller dekk med aluminiumsfolie. Server med brød. Ev litt rømme. Tips. Kan også fryses i fryseboks , men ikke så gøy

Gjeddekaker i kjøkkenmaskin

Oppskrift hentet fra kokeboken ”Vilt og velsmakende ” av Brith Bakken,. Schibsted forlag. Redskap og ingredienser bør være iskalde