Drømmene mine kan være pinlig enkle. "Stopp verden, jeg vil av" sto det i minnebøkene da vi var små. Sammen med de andre veslevoksne visdomsordene "tre ord på snei, glem meg ei"
400-500 g karbonadedeig1 løk1 rød paprikaa 150-200 g gule og grønne brekkbønner1 pk sukkererter1 boks hakkede tomater4 ss tomatpuresalt/pepper1 ss sukker1 knorr kyllingfond2 dl vann3-4 dl kokt risStek karbonadedeigen, stek så hakket løk og hakket paprika, ha dette over i en gryte, rør tomatpuren ut i stekepanna og tilsett sukkeret, så tilsettes vannet og kok ut vannet i panna
Marokkansk-inspirert kylling. For mange år siden jobbet jeg sammen med ei marokkansk jente. En dag var vi alle invitert hjem til henne for å smake marokkansk mat, og det var utrolig mange gode retter
Til en stor ildfast form (cirka 4 porsjoner)600 gram karbonadedeig200 gram brokkolitopper2 gulrøtter (gjerne flere, men det var de to siste jeg hadde)1 glass tomatsaus (gjerne hjemmelaget, eller pizzasaus som jeg hadde stående, jeg hadde oppi røkløkstrimler
Denne kan selvfølgelig lages med malt lammekjøtt også. )2 auberginer2 ss oljeKjøttsausen. 300 g karbonadedeig2 løk2 ss olje1 boks hakkede tomater2 ss tomatpure1 ts oregano1/2 ts kanel1/2 ts allehåndesalt og pepperOstesausen