Ettersom niesen min og jeg var helt på bærtur opp til flere ganger i høst ble det ganske bra med blåbær i fryseren og hvilken bedre ting å bruke bæra til enn blåbærpai
Ha i en kasserolle sammen med melk og fløte og varm på middels varme. Siden vaniljekremen på butikken inneholder laktose og ikkekan spises så mye av var det greit å prøve å lage sin egen laktosefrie
Her er oppskrift på en god du kan lage selv, med vaniljestang. Vaniljekrem er så godt. Kok opp væsken og hell litt av den kokende væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører
Sukkerfri vaniljekrem eller kesam/gresk yoghurt med litt søtning er også to alternativ. Blåbærpai er en av dei bedre kakene etter mi meining, og eg har laga en litt sunnere variant som eg vil dele med dere
Start med å dele vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Jeg er kjempeglad i vaniljekrem. Ha resten av melken i bolle sammen med maizena, og rør sammen
Det ble en suksess, paien var velsmakende og lett å lage, og med litt iskrem kan du ikke be om mer. bland godt med 5-6 ss sukker. Ha dette i en form på ca 20 x 30 cm som du har smurt med smør. Bland dette med 3 dl hvetemel og
Før væsken koker hell halvparten i bollen med eggeplommene, maizena og sukker/søtningen. Dekk til med plastfolie og la den stå og godtgjøre seg i kjøleskapet til dagen derpå
Etter å ha sett flere bilder med vakre paier på Instagram (hvor du også finner meg som idefullno), har jeg hatt lyst til å prøve meg på en slik kreasjon selv
Vaniljekrem passer til det meste, det er perfekt i gjærbakst, så godt som i bløtkaker. Det som er viktig når du lager vaniljekrem er at du bruker ordentlig vaniljestang, det gir en mye bedre smak en vaniljesukker, men det kan til nød brukes det også
Fyldig og søt krem med smak av ekte vanilje. Ofte fordi jeg synes vanlige oppskrifter er kjipe på mengden vaniljekrem, men også fordi jeg håper å få litt til overs
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.