Delikat hvit aspargesmed rustikk chorizo og aromatisk olje. Aspargesmed hvitløkssmuler. Hvit asparges omtales som det hvite gullet og den må ikke kokes for lite for da blir smaken bitter, men heller ikke for mye kokt for da blir de vasne - her gjelder den å finne den gyldne middelvei
Bunt sammen en aspargesog en stav parmesanmed en. Skrell den nedre delen på aspargesen, og kutt av. Anrett to bunter på hver tallerken, og server gjerne
Server med tørrstekte pinjekjerner og strø over medparmesan ost. Godt med brød til også. 1 bunt asparges75- 100 g parmaskinke2- 3 ss tørrstekte pinjekjernerparmesan ostolivenolje og balsamicoeddik Skjær av nederste del av aspargesen. Kok opp en stor kjele med vann, tilsett 1 ss salt og 1/2 ts sukker pr liter vann. (Saltet setter god smak, sukkeret gjør at den holder seg sprø) Kok asparges i 2- 3 minutter. Ha den direkte i kaldt vann når den er ferdigkokt, og la den avkjøles i 1 minutt. l Surr parmaskinke rundt 2- 3 asparges i hver rull. 1 bunt asparges. 75- 100 g parmaskinke
Pasta med parma ogparmesan. Smak til med salt og pepper. salt og pepper. revet parmesan. Server med revet parmesan, en god dæsj med creme fraiche, og litt god olivenolje over det hele
Fest med en coctailpinne. legg så på en liten neve ruccolasalat, og strø over parmesanost. legg så på en liten neve ruccolasalat, og strø over parmesanost
I denne oppskriften får du umami fra parmaskinke ( du finner informasjon om umami i skinke på Umami Information Centre her) og fra parmesanost i vellykket kombinasjon med kyllingkjøtt
Grillet chili og hvitløksmarinerte aspargesmed skinke ogparmesan. Jeg har denne gang marinert aspargesenog hatt den over grillen i noen minutter og servert den som en forrett
Spør du meg er det vel frittata litt mer sexy enn en tradisjonell norsk omelett også, i hvert fall når du boler den opp med såpass mye italienske godsaker som det vi har gjort
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.