Julegodter

Julegodter

Havrekjeks med aprikos og rosiner

Havrekjeks med aprikos og rosiner

Dette er en oppskrift på havrekjeks jeg fant på en annen blogg (jeg husker ueldigvis ikke hvilken), men den var hentet fra en kokebok
Hjemmelagde fløtekarameller. Mmmmmmmm!

Hjemmelagde fløtekarameller. Mmmmmmmm!

Jeg har prøvd å lage fløtekarameller mang en gang og mislyktes omtrent hver gang. Stort sett så har de alltid blitt for myke og skikkelig klønete å få ut av formen etterpå
Risboller

Risboller

Her snakker vi barnevennlig julesnoperier. Voksenvennlig også, dersom du er en "slikk-munn" som meg. Du lager risboller på en halvtime og de holder seg til over nyttår dersom de oppbevares kaldt
Oppskrift: krokankarameller.

Oppskrift: krokankarameller.

Vikingmelk er virkelig fantastisk. Jeg, som mange, mange andre har i det siste fått øynene opp for denne herligheten, og det virkelig ikke uten grunn
Store amerikanske cookies

Store amerikanske cookies

ca 12-15 store cookies. 250 g hvetemel. 1/2 ts bakepulver. 1/2 ts salt. 10 g vaniljesukker. 80 g smør. 150 g brunt sukker
Gåver til å spise opp

Gåver til å spise opp

Eg syns det er triveleg å gje matgåver til vener og kjente til jul, det spreier glede og dessutan har jo alle alt, så korleis skal ein finne noko nytt og spennande som mottakaren treng
Troikaklumper

Troikaklumper

Etter å ha sett dette innlegget på bloggen til fotballfrue fikk jeg veldig lyst til å prøve og satte igang
Fikensyltetøy…

Fikensyltetøy…

…eeendelig har jeg. laget mitt eget fikrnsyltetøy. og det ble supergodt. OPPSKRIFT på slump. 1 pk tørkede fiken kuttet i biter
Knallgode risboller

Knallgode risboller

Nei, hva sier dere - det er vel på tide å tenke på litt snadder til jul. Denne oppskriften har ligget bloggeklar kjempelenge

Valentines day Protein sjokolade.

11 stk. 1. Smelt 60 g sukkerfri Sjokolade og fordel i 11 hjerter i en silikon hjertesjokoladeform. Fordel slik at det er i bunnen og langs veggene
Myke karameller med mandler

Myke karameller med mandler

I kveld får vi middagsgjester så jeg ville lage noe godt å servere til kaffen. Egentlig skulle jeg lage brente pistasjenøtter, men disse tok tittelen sin litt for bokstavelig og ble så svidde at jeg måtte kaste dem
Julekonfekt

Julekonfekt

Det er kanskje litt sent å legge ut dette nå, men jeg fant disse bildene fra jula 2008 og tenkte at jeg ville ta vare på dem ved å legge de ut på bloggen min
Årets beste julekake!

Årets beste julekake!

Tekst og foto. Franciska Munck-Johansen. Denne kaken passer perfekt til et juleselskap. Granateplefrøene ligner på små juveler, og gir kaken en herlig touch av juleglam
JULEKULER

JULEKULER

Jeg hadde bestemt meg for at i år skulle jeg holde julen og juleforberedelsene til julen faktisk nærmet seg
Brente mandler med kanel

Brente mandler med kanel

Ingredienser250 g mandler, med eller uten skall250 g sukker1 dl vann2 ts kanelnøytral olje til smøringFremgangsmåtePensle et bakepapir på et stekebrett med oljeHa mandler, sukker, vann og kanel i en kjele/jerngryteRør om av og til til vannet fordamperSukkeret begynner å smelte, pass ekstra på så det ikke brenner seg

Å gløgg med din glede.

Tre forslag på den perfekte gløggen. Gløgg er ikke noen ny oppfinnelse. Allerede under antikken tilsatte grekerne og romerne forskjellige krydderier i vinene
Risboller

Risboller

Enkel julesnacks som kan krydres etter egen fantasi. Det har blitt 7. desember og her kommer en hurtig julekake for dere som ikke har kommet helt i gang enda
Selveste favoritten

Selveste favoritten

Drit i de andre småkakene, så lenge Sarah Bernhard er med. Det er jentene og idErik (nesten) helt enige om
Appelsinkrokan

Appelsinkrokan

Sjokoladeprosjekt nr 2 ble appelsinsjokolade med sukkerfri krokan. Fantastisk godt. Inspirasjon fikk jeg igjen fra Mjuugly
Appelsinkuler

Appelsinkuler

Jeg lagde disse i forbindelse med en yoghurtutfordring, og kommer definitivt til å lage dem igjen. ) Dette kan du lese om her
Himmelsk appelsin-og kanelsjokolade!

Himmelsk appelsin-og kanelsjokolade!

Denne oppskriften har jeg gledet meg veldig til å dele med dere og det er rett og slett fordi denne oppskriften er superenkel, men kanskje en av de aller beste sjokoladene jeg noen gang har laget