Her er oppskrift på appelsinmarmeladen som jeg la ut bilde av på Facebook. 2,4 kg appelsiner, vask disse veldig godt, hvis man ikke kjøper økologiske da, men de er dyrere
Klementinsesongen er i full gang. Hva med å bruke dem i en deilig dessert, med smak av julens krydder. Passer veldig godt sammen med is eller hva med Dronning Maud pudding
Det er ingen tvil om at dagens godteri er kunstig fra topp til tå og gjerne tilsatt ingredienser man ikke aner hva er, hvor det kommer fra eller hvordan det lages
Perfekte scones med appelsin smak som passer til alle dagens måltider. Nesten i alle fall. 1 dl sammalt hvete grov1,5 dl sammalt hvete fin 3,5 dl rugmel fin 1 dl havregryn1 liten gulrot, fin raspet 2 ss appelsinskall, fin raspet 1 neve mandler, hakket (evt andre nøtter)2 ts bakepulver 2 ss olje3 dl vannBland sammen det tørre og bland deretter i resten til en smidig deig
Kva er betre på rista brød enn ein tjukk, smakfull appelsinmarmelade. Det var det einaste syltetøyet som vart kjøpt heime hos oss, så difor bar appelsinmarmeladen med seg ein smak av den store verda for meg
OK, tredje innlegget på samme dag. Må visst roe ned litt. Jeg innser at jeg skulle hatt flere bilder av fremgangsmåten her, men det får bli noe jeg gjør neste gang jeg lager dette
. Dermed er desember i gang. Herlig. Når folk tenner lys i trærne i hagene rundt om der vi bor, blir det hyggelig å gå til å fra T-banen om morgenen og om kvelden
Når man har lyst på en lett frokost midt oppi all tung påskemat, eller har behov for et lite mellommåltid, passer yoghurt med deilig frisk frukt ypperlig