Det nærmer seg 17 mai og 200 års jubileum. Da må vi en ha knakende god bløtkake. ). I min favoritt oppskriftsbok har oldemor skrevet ned blant annet Sponge Cake
Bløtkake er den typiske norske selskapskaken. Når jeg bodde i USA var det overraskende mange som hadde hørt om denne fantastiske norske kremkaken, det var faktisk flere som visste om bløtkake enn der var folk som visste at Norge ikke var hovudstaden i Sverige
Pisk krem, tilsett majones og crème fraiche. Pisk lett og luftig. Smak til med. kaviar og sitronsaft. Hakk 1 kokt egg , ca 100 g reker og bland inn i røren
En deilig og "saftig" smørbrødkake. Til 8-10 personer. Stekeovn 200 grader i ca. 30 minutter. "Kakebunn"10-12 dl hvetemel (kan erstatte litt av det med grovt mel)1 ts salt1 pk gjær4 ss smeltet smør4 dl lunkent vann---Kakefyllca
Bruk en rund kakeform, ca. 20 cm i diameter. Skjær vekk skorpen på loffen. Kle en kakeform (bruk kun ringen) med bakepapir og sett den på det fatet du skal servere kaken på
. Nydelig smørbrødkake, som kan serveres når du får gjester på besøk. Passer godt når du vil ha litt ekstra på kakebordet når du skal feire bursdager, flott 17 mai-mat og