Men meningene om tilberedning og servering er likevel like mange som det er lutefiskspisere. stekeskuffen er saltet i bunnen, fisken er lagt i med skinnsiden ned, godt saltet dersom du vil ha den fast, og tilslutt er folie lagt over
Kok dem i halvannen til to timer, la dem småkoke. lutefisk, ca 1 kilo butikkjøpt til hver. 1. Legg boksen (innholdet) med tørkede erter i vann over natten
Lutefisktil middag i dag med godt tilbehør,. Legg så lutefisken med skinnsiden ned i en langpanne. Til 2 personer. 5 kg lutefisk. Strø salt på lutefisken og la fisken ligge med salt i 1 time. Sett stekeovnstemperaturen ned til 200 °C. Bak lutefisken midt i stekeovnen til den er gjennomkokt, ca 40 minutter. Del kålrot i passe serveringsbiter, og kok til de er gjennomkokt ca 15-20 minutter. 5 kg lutefisk
Beklager at dette har tatt noe tid, men årsaken er at jeg aldri selv har laget lutefisk, så jeg visste ikke sammenlikningsgrunnlaget fra tradisjonell ovn til dampovn
Fisken hadde tendens til å bli kanskje litt i bløteste laget for barn, men den smakte godt likevel. Jeg husker fra min barndom at min mor kokte lutefisk i vann
Jeg vokste opp med Lutefisk på lefse og Mjølkegryn til som middag på Juleaften. Mjølkegryn er rett og slett en risengrynsgrøt tilsatt ekstra med melk så du får en litt tykk suppe
Lutefisk er kanskje ikke det første man tenker å tilberede sous vide, men etter tips fra «Sirkulatørene kommer» var Sviddå mer enn klar for å invitere denne fisken som er elsket og forhatt til en kosestund i bassenget
Jeg vokste opp med Lutefisk på lefse og Mjølkegryn til som middag på Juleaften. Men til slutt dristet jeg meg til å prøve, og i dag synes jeg det smaker kjempegodt
Jeg har etter hvert lært meg til å like lutefisk, men det var først i voksen alder. Det skulle være gul ertestuing og ribbefett etter dagen før til, ikke noe bacon som jeg kan huske
Stekes til fisken skiver seg. Beregn 700 g lutefisk pr personDen saltes 1 time før steking, bruk 1ss salt pr kg, legg skinnsiden ned i langpanna, ikke skyll av saltet før den stekes. Lag ertepure av 400 g fryste grønne erter, kokes i litt vann med 1 grønnsakbuljong og 1 ss smørMos med stavmikser og tilsett 2 ss ricottaost, saften av 1/2 sitron,og smak til med salt/pepperLag becamelsaus, (hvit saus)3 ss smør smeltes og bland inn 3 ss hvetmel, og spe med melk til passe sausTilsett 3 ss sennep, 1 ts revet muskatnøtt, salt/pepper etter smak 700 g lutefisk pr person
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.