Enkel og god fiskegrateng. 1 pose blomkål og brokkoli, dypfryst 500 g500 g torsk1/2 pk fløte1/2 boks creme fraiche1-2 eggsalt og pepper og evnt muskatNokre valnøtter til rasp oppå gratengen
Så med tanke på hva for slags forunderlige kulinariske påfunn jeg etter hvert har planer om å utsette mine venner for, kan man si jeg går for en nokså trygg og ordinær start
Fiskesuppe ala Kroken er skapt for mandager. FiskesuppeFoto 123rf. Den tar ikke for lang tid å lage, den er sånn passe mektig at man orker å gjøre noe etter maten og ikke minst, den er forbannet god, om jeg får si det selv
Jeg elsker skalldyr og fisk og når vi var på hytta i fjor sommer, laget mannen en helt fantastisk fiskesuppe inspirert av Bent Stiansen sin (tror nok denne skal lages i sommer også)
Det har vært vanskelig å komme ut av "tradisjonsgrytahennarmor" når vi snakker om fisk. Finner man en oppskrift på fiskegryter så er de enten nedsausa i tomatsaus el
Hos oss er fiskeburger en av de mest populære fiskemiddagene. Tilsetter man bacon får man en eksepsjonelt saftig og smakfull burger som de færreste kan motstå
Idag fikk jeg så lyst på tunfisksalat, den majones utgaven. Siden jeg ikke tåler egg så er det kun den eggfrie majonesen jeg kan bruke, men god ble den
Nesten bouillabaisse som i Frankrike. Til 4 personer500 g torskefilet i terninger 2x2 cm---400 g poteter i terninger1 løk grovhakket4 hvitløkfedd finhakket1/2 purre i ringer1 stor gulrot i terninger2 stilker selleri i skiver1/2 dl (raps-)olje2 ss hvitvinseddik (kan sløyfes) ---1 boks tomater8 dl grønnsakbuljong (vann + 2 grønnsakbuljongterninger) litt pasta med kort koketid--- ca
Fiskesuppe. med torsk, reker og krepsehaler. 1,25 liter vatn2,5 fiskebuljongterningar1 pk fløte1 boks creme fraiche2-3 fedd kvitløk200 g sellerirot100 g purreløk100 g gulrot (kan sløyfes)Safta av 1 sitron2-3 ts (minst) dillseltinsaltpepperKok opp vatn og fiskebuljong
På fisketur i helgen fikk vi mye god fisk, også perfekt fiskekakefisk. En to-tre timers fisketur resulterte i ca 15 fisker, både torsk, sei, hyse og lyr
Min mormor er ekte sørlending. Oppvokst med rægefiskere og krabbeteiner. Jeg har alltid blitt fortalt at når man lager skikkelig fiskesuppe skal man ha i syv slag fisk
(4 porsjoner)300 g torskefilet uten skinn og bein300 g laksefilet uten skinn og bein2- 3 ts rød karripasta1/ 2 ts finhakket rød chili1/ 2 ss raspet fersk ingefær1 fedd finhakket hvitløk1/ 2 dl frisk, hakket koriander1/ 2 dl hakket vårløksaften fra 1 lime1 ts sesamolje2 ss maisenna1/ 2 ss brunt sukkerDipsaussaft og skall fra 2 lime1/2 ts finhakket rød chili1 ss finhakket vårløk2 ss sweet chilisaus1 dl soyasaus1 ts fish saucelitt sukkerMal fisken og bland sammen så det blir en jevn masse
Jeg stakk innom Lavkarbo gjort enkelt her om dagen, og da fikk jeg inspirasjon til dagens middag. Man tar et stykke fisk, de grønnsakene man har for hånden, pesto, parmesan, litt olivenolje og pakker det pent sammen i aluminiumsfolie
Den fant jeg på Epicurious, en av mine favoritt-apper. Når jeg skal lege middag, tar jeg gjerne utgangspunkt i én ingrediens og søker rundt etter oppskrifter derfra