Mine Favoritter

Mine Favoritter

  • 8 Oppskrifter
Mine Favoritter
Kongekrabbe på blomkålmos

Kongekrabbe på blomkålmos

 Kongekrabbe er nydelig mat.  Kongekrabbe på blomkålmos. Kosemat til 2 personer eller forrett til 6. 500 g ferdigkokte kongekrabbeklør
Til frokosten - Eggesalat

Til frokosten - Eggesalat

 . Tiden er her, tiden vi setter av ekstra god tid til frokostene og familehygge. Da er det ekstra stas med litt annet enn norvegia på bordet
Helsprøe nøtteknekkebrød

Helsprøe nøtteknekkebrød

Mine knekkebrød var helt sprøe etter 50 min. Knasende sprø, masse smak nyyyydelig til ostebordet og enkel å lage, så i dag er det nøtteknekkebrød, ost og rødvin som står på menyen her i Spania, skikkelig kosemat spør du meg
Kyllingpai

Kyllingpai

Pai er alltid godt- både til hverdags og som kosemat.  . Paideig. 150 g smør. 200 g hvetemel. Fyll. 1 ss olivenolje + til steking

De beste snurrene

Kjært barn har mange navn. Kanelsnurrer, skillingsboller eller kanel i svingene. Uansett navn - bollene er og blir en sikker vinner
Parmigiana med Kyllingkjøttdeig

Parmigiana med Kyllingkjøttdeig

Parmigiana er en italiensk rett som egentlig skal lages uten kjøtt, og brukes gjerne som tilbehør til grillet eller stekt kjøtt
Thaikylling i red curry saus

Thaikylling i red curry saus

Oppskrift (4 porsjoner)                                Jasmine ris500      g          Kyllingfilet3          ss         Rapsolje 500      g          Grønnsaker *2          stk       Hvitløksfedd1-2       ss         Red Curry-Paste1-2       ss         Sukker1          boks     Kokosmelk1          dl          Vann½         stk        Buljongterning (høns eller grønnsak)1-2       ss         Lime eller sitron juice2          ss         Fishsauce50        g          Peanøtter                      «Koriander, thai basilikum og limeblander, kan sløyfes – men helst ikke» 1          ts         Maizena* Du kan selv velge hvilke grønnsaker du ønsker jeg brukte. Jeg brukte ½ blomkål, 2 stk rød søt paprika, 1/6 purre, 4 stk vårløk og 2 gulrøtter Step 1Kok Jasmine risStep 2Kutt kyllingen i biter og fres de i olje til de har fått en fin lysbrun farge, bruk gjerne en wok panne eller en stekepanneStep 3Fres så hakket hvitløk og red curry sammen med kyllingen i 30 sekunder på middelsvarmeStep 4Tilsett grønnsaker og resten av det som står over bortsett fra Maizena La det småkoke til grønsakene er nesten gjennomkokt