Ovnsstekte nakkekoteletter med middelhavsgrønnsaker ♫
Edel's Mat &Vin
Edel's Mat &Vin
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Ingredienser til 6 porsjoner
  • 8 nakkekoteletter
  • 2 løk
  • 2 paprika
  • 1 squash
  • 800 g hermetisk tomater
  • 1 dl vann
  • 2 fedd hvitløk, eller tilsvarende "på tube"
  • 1 buljongterning eller kjøttfond
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ts provencekrydder
  • Basilikum
  • Persille
  •  
  • Fremgangsmåte
  • Skjær bort beinet og del kotelettene i to.
  • Brun kotelettene raskt i olje, i en varm panne i flere omganger.
  • Kotelettene skal ikke gjennomstekes.
  • Skrell og del løk i skiver, paprika i strimler og squash i skiver.
  • Legg grønnsaker og brunet kjøtt i en ildfast panne.Grønnsaker
  • Bland sammen hermetiske tomater, vann, finhakket hvitløk, kjøttfond/buljongterning, salt, pepper og provencekrydder i en kjele. Varm det opp til kjøttfonden er oppløst.
  • Legg på lokk eller dekk med aluminiumsfolie.Klar til steking !Stekes i stekeovn.
  • Ovnstemperaturen er avhengig av hvor lenge retten skal stå i stekeovnen.
  • 100 °C - 6-7 timer 125 °C - 4-5 timer 150 °C - 3 timer 175 °C - 1-2 timer 200 °C - ca 1 time
  • Fjern lokket (aluminiumsfolien) de siste 20-30 minuttene og øk temperaturen til 225 °C
  • (bruk 200 °C, hvis du bruker varmluft, som kan være en fordel hvis du steker potene samtidig)

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.