Grove muffins kan gi fin variasjon til matpakka. Disse kan du fylle med ulike godsaker du har lyst på , oppbevare dem i fryseren, og ta ut så mange du trenger om morgenen
Vi har nok engang bakt, denne gang bakte vi matmuffins med ost, skinke og vårløk. De ble veldig gode og passer bra å ha med seg på tur da de metter godt
Bildet viser mine ferdige stekte tacohornOppskrift deig6 dl Hvetemel50 gram Gjær2 ss Sukker1 ts Salt70 gram Smør eller margarin5 dl Melk (Helst h-melk)1 stk Egg til penslingStep 1Legg alt det tørre i en bakebolle og varm melk og smør / margarin til 40 grader. Illustrasjonsbilde er fra mine fylte horn med pølser, trykk her for oppskrift for fylte horn med pølser Step 1Del deigen i mindre emnerStep 2Kjevl et emne ut slik at den blir rund og tynn som en pizzabunn (ikke så tynn som italiensk men nesten)Step 3Del rundingen opp i 6 emnerStep 4Legg på 1 ss fyll og litt ost på hver bitStep 5Pensle kantene med egg og løft over og trykk ned som bilde viserRull så videre og knekk endene litt mot midtenStep 6Legg de på stekebrett med bakepapir og la de heve i ca 30 minutterStep 7Pensle med egg og stø over litt reven hvitostStep 8Stekes på 190 –200 grader i ca 15 – 20 minutterBildet viser mine ferdige stekte tacohorn 6 dl
I dag har jeg laget noen deilig muffins med fullkornsmel. Disse er laget med olje, og er saftig, samt at de er fylt med soltørkettomat, fetaost, havsalt og tørket oliven
Disse ost- og skinkemuffinsene er kjempegode, grove og sunne. Jeg lager alltid en stor porsjon av disse muffinsene og fryser ned, slik at det bare er å ta opp fra frysen og ta med på skole eller jobb