1,5 dl
vegansk fløte, helst minst 45% fett (soya eller havrefløte)
4 g
gelatinpulver (agar pulver for vegansk variant) +
1/4 ts
xanthan gum vil hjelpe på å motvirke iskrystaller i isen, samt gi en slags munnfølelse av at isen inneholder mer fett eller eggeplomme. Xanthan gum brukes veldig ofte i iskrem på grunn av disse egenskapene. Les mer om xanthan her. Kjøpes her.
Pisk kremfløten til krem og bland dette sammen med eggedosisen. Hvis du vil ha annen smak på isen enn vanilje kan du tilsette friske bær eller annen frukt
Disse hiver du i en kjøkkenmaskin med s-blad og heller over eggplommedosisen. Kjør så dette i et par minutter til du har en myk og smooth masse som til forveksling minner om softis
Den andre "godisen" jeg sendte med mannen var en porsjon medhavrekuler rullet i kokos. På Instagram delte jeg i går et bilde av litt sukkerfri julegodis som jeg sendte med mannen på jobb
Hjemmelaget sjokoladepålegg er alltid en slager på bordet. Dette kan lages sukkerfritt/melkefritt/vegansk ved å bruke en sjokolade som passer dine behov
Ha deretter litt knuste maiskaker eller peanøttmel/peanøttsmør oppi, og fyll igjen med sjokolade. Det er et par biter med puffa mais til venstre, og peanøttsjokolade til høyre
Er du en av de som synes det er ekstra stas med varm sjokolade rundt juletider. Varm sjokolade inneholder mange bra næringsstoffer, så varianten uten sukker er veldig sunn
- Vær nøye med at kakestrøsselet er helt tørket og at det oppbevares tørt, ellers vil det mugne. Da jeg la ut innlegget med gul marsipan til påske, med bilde av dette kakestrøsselet som pynt, var det mange av dere som ville ha oppskriften
Jeg brukte jordbær og blåbær i denne, men det funker nok like godt med andre bær eller frukt. Legg jordbær og blåbær i serveringsglass (eller en stor bolle om du vil bruke det)
Lager du din egen sjokkis kan du lage med ekte kakaosmør og et sunnere alternativ til sukker, samt se til at sjokoladen ikke inneholder noe du ikke tåler eller vil ha i din kropp
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.