Av og til skulle ein ønske ein kunne sjå inn historia si glaskule, og avsløre kven som i ein lys augneblink fann ut av det lite kjøttfylte stykket mellom ribbene og halsen på sauen og lammet kunne fyllast med litt meir kjøtt, krydder og andre godsaker, og rullast i hop – for deretter å kokast og leggast i press
Alle snakkar om lammesteika. Men faktum er at den langt mindre og av den grunn meir underskattta lammebogen er eit minst like saftig alternativ til søndagsmiddag
Som vi vet er alle sannheter her i verden vår egen oppfatning av ting, så dette er derfor min verdens beste fiskegrateng – som jeg anbefaler på det varmeste at du prøver i din
Høsten er et faktum, og jeg hilser den velkommen med et sesongriktig måltid. Den friske lufta, fargespillet i skogen og grønnsaksdisker fyllt norske råvarer, gir meg nemlig lyst på deilige nordiske smaker
For far min finns det knapt noko flottare å by sine eigne ungar enn sjølvfiska hummar. Men ettersom «kardinalen frå havet» er ein så sjeldan gjest sjølv for oss langs kysten, må det bli eit festmåltid når ein først får den i teina – helst hummar servert med blomkålkrem og bondebønner
Kanskje kan mine forslag til menyer være til hjelp for noen. MinestronesuppeSjokoladekake4. Hvis du synes det er vanskelig å svare på "hva skal vi ha til middag i dag
Det er ikke mange årene siden at det var umulig å få tak i ferske andebryst i butiker i Norge. Selv handlet jeg alltid med meg kilovis med franske andebryst fra Kastrup flyplass, for de kostet nesten ingenting