Bacalao
Jons Matblogg
Jons Matblogg
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 1 kg løk skjært i skiver
  • 1,5 kg potet i skiver
  • 3 ss tomatpure
  • 250 g assortert oliven, velg gjerne økologiske – de er gode
  • 2-3 fed hvitløk, grovhakket
  • 3-4 spanske pepper, å få riktig mengde pepper er viktig, dette er de tørkede, små som du får i pose. Knus dem lett med fingrene når du sprer dem utover oppi gryta – og skyll fingrene godt med en gang! Krise hvis du gnir deg i øynene eller i andre organer!
  • 4 dl olivenolje varmes opp i egen kasserolle til den er kokende. NB: Pass opp, det kan plutselig sprute ut glovarm olje. Har hørt noen si at den skal bli så varm at det kommer blå røyk, men mitt råd er å gi seg i tide…. olivenolje tåler jo heller ikke så stor varme.
  • 1/2 time Ikke rør, men du kan gjerne riste litt på gryta, ev lirke litt med en stekespade så det ikke fester seg i bunnen

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.