Boeuf bourguignon (bøf bårginjå)
Mamma Britas matblogg
Mamma Britas matblogg
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 4 personer
  • 1 kg oksekjøtt uten bein
  • 2 ss olje + 1 ts meierismør til steking
  • 4 dl rødvin
  • 1 laurbærblad
  • 1 gulrot 2 løk 1 purre
  • Litt revet appelsinskall
  • 2 ss tomatpure
  • 1 ts salt + litt pepper (her må du smake deg fram)
  • 1 ts timian (her bruker jeg vanligvis tørket)
  • 10 sjalottløk
  • 2 hvitløkfedd
  • Sopp hvis du har, eller du kan bruke frisk sjampinjong.
  • ¤ Skrell løken og skjær den i båter.
  • ¤ Skrell gulrota og skjær den i grove biter.
  • ¤ Vask purren og skjær i grove skiver.
  • ¤ Riv appelsinskallet. Jeg bruker ca 1 ss revet appelsinskall.
  •  
  • Gremolata
  • 1 bunt frisk persille, finhakket
  • 2 pressede (eller veldig finhakkede) hvitløkfedd
  • 2 ss revet sitronskall
  • Bland dette og strø det over gryta ved servering.

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.