LikFacebook274Twitter0Google+0Pinterest2. I det Pascal og Øyvind sa at de ble glad av brødet mitt og at de aldri hadde sett et slikt brød før, da begynner jeg nesten å nynne innvendig…
Problemet med å bake er alt melet som sprer seg rundt på kjøkkenet. Hjemmebakst er rimeligere og sunnere enn å kjøpe i butikken, men jeg vil tro mange er som meg og dropper det fordi det er så mye pes
Brød med kesam blir ekstra saftige, og sammen med krydder og urter er dette her er et smakfullt og nydelig brød som passer ekstra godt til supper og salater
I dag tok eg fram att mjøl- og krydderblandinga frå i går. I oppskrifta stod det 50 g gjær. Eg tok litt i underkant av ein pakke gjær sjølv om eg dobla oppskrifta
Å bake av spelt gir en saftig og smakfull bakst. Denne porsjonen her gir to store brød, og jeg har brukt fullkornspelt og fint speltmel i denne baksten
5 dl vann20 gram gjær300 gram siktet speltmel300 gram fullkornsspeltmel50 gram havregryn1 liten ts saltBland vann (35 grader) og gjær sammen, tilsett melet og rør det sammen (speltmel tåler dårlig å bli eltet mye)
Hei hei. -)Nå har jeg vært borte en stund og det beklager jeg, men det har vært hektisk og jeg har rett og slett ikke hatt overskudd til å bruke på bloggen
For de som ikke tåler så godt hvetemel, kan brød bakt med spelt være et godt alternativ. Denne porsjonen her gir 3 fine saftige og faste brød som er fine å skjære i skiver og egner seg godt til å bruke i nistepakken