Landsbyen Badalucco i Liguria arrangerer årlig en tørrfiskfestival, 3. helg i september. Festivalen er til minne om et angrep på byen flere hundre år tidligere
Til ferskfisk brukes torsk, sei eller hyse. Brosme og uer er heller ikke å forakte. Fisken rundrenses, skjæres i fingertykke skiver og blodranden fjernes
Bacalao er en sikker vinner når man skal ha gjester. 1. Lett å lage. 2. Har så lang koketid (3-4) timer, at alt rot og oppvask er borte flere timer før gjestene kommer
Nesten bouillabaisse som i Frankrike. Til 4 personer500 g torskefilet i terninger 2x2 cm---400 g poteter i terninger1 løk grovhakket4 hvitløkfedd finhakket1/2 purre i ringer1 stor gulrot i terninger2 stilker selleri i skiver1/2 dl (raps-)olje2 ss hvitvinseddik (kan sløyfes) ---1 boks tomater8 dl grønnsakbuljong (vann + 2 grønnsakbuljongterninger) litt pasta med kort koketid--- ca