Fiskeretter.

  • 10 Oppskrifter

Stoccafisso Badalucchese

Landsbyen Badalucco i Liguria arrangerer årlig en tørrfiskfestival, 3. helg i september. Festivalen er til minne om et angrep på byen flere hundre år tidligere

Bacalao

Vann ut fisken i 2-3 døgn i et stort rommelig kar. Skift vann flere ganger. Rens ev fisken godt for skinn og ben

Ferskfisk på nordlandsk vis (Nordland)

Til ferskfisk brukes torsk, sei eller hyse. Brosme og uer er heller ikke å forakte. Fisken rundrenses, skjæres i fingertykke skiver og blodranden fjernes

Lutefisk

Beregn 1/2 - 3/4 kg lutefisk pr person. 1 ss salt pr kg lutefisk. litt grovmalt pepper. Varm stekeovnen til 200oC
Lutefisk

Lutefisk

Lutefisk er tradisjonell mat i nordiske land. Det er tørket torsk eller annen hvit fisk som er bløtet i vann, lutet og tørket med salt
Bacalao

Bacalao

Bacalao er en sikker vinner når man skal ha gjester. 1. Lett å lage. 2. Har så lang koketid (3-4) timer, at alt rot og oppvask er borte flere timer før gjestene kommer
Skreimølje

Skreimølje

 Mølje, skreimølje, torsk, lever og rogn. Siden jeg er gift med en Vesteråling står dette på menyen. flere ganger i januar og februar
Fiskesuppe med torsk

Fiskesuppe med torsk

Nesten bouillabaisse som i Frankrike. Til 4 personer500 g torskefilet i terninger 2x2 cm---400 g poteter i terninger1 løk grovhakket4 hvitløkfedd finhakket1/2 purre i ringer1 stor gulrot i terninger2 stilker selleri i skiver1/2 dl (raps-)olje2 ss hvitvinseddik (kan sløyfes) ---1 boks tomater8 dl grønnsakbuljong (vann + 2 grønnsakbuljongterninger) litt pasta med kort koketid--- ca
Bacalao

Bacalao

 Bacalao lager du gjerne dagen før, . og bare varmer den opp før du skal spise den. Du bestemmer selv hvor sterk den skal være
Hvit bacalao

Hvit bacalao

Hvit bacalao er en favoritt, og enkelt å lage, bare du har klippfisk til rådighet. Start med å legge klippfisk i en panne med kaldt vann og kok opp