Pakke ut, vaske klær, få seg enetterlengtet varm dusj med hårkur i håret. Jeg har ikke ord for hvor godt det var å komme hjem fra ferie i går formiddag
klare med pinnekjøtt, poteter og kålrotpuré. La oss gjøre litt ekstra ut av dennejulaftenen, kanskje pynte litt merenn vanlig, kanskje tilberededen med endamer flid enn vi pleier, eller kanskje tenke litt mer på budskapet
Når helgennærmer seg, lurer vi alltid på hva vi skal kose oss med. Lag sausen. salt, pepper, timian. Noengangerhandler vi litt ukritisk, og mye godt havner i fryseren, så med jevne mellomrom gjelder det å dukke nedi skuffene og bruke noe av det som blir lagret der
Kransekake eren selvfølge til kake- og koldtbordet når man feirer store anledninger som f. Vi har alltid vært heldig med at min snille svigermor har bakt kransekake til oss hver jul, så dette er første gang jeg har lagd kransekake selv
Kålrotpuré. Det salte lammekjøttet har fått koke en stund, flesket er lagt i, og løken med istukne nellikspiker gir, sammen med laurbærbladeneen deilig smak til retten
Retten består enkelt og greit av lettsaltet sideflesk og «duppe» som eren variant av en hvit saus. Flesk og duppe er skikkelig Norsk tradisjons-mat som jeg tror mange har vokst opp med i større eller mindre grad
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.