Lyst på en god og enkel lunch å ta med seg på farten. Prøv disse matmuffinsene med spinat og fetaost. Kan lages både glutenfrie og melkefrie for de som har allergier
veas.blogg.no - En blogg om foto, mote og den delen av verden.
Trykk godt ned i formene med våte hender og form de gjerne litt rund i kantene. 100g linfrø100g kokende vann(Hell vannet over frøene)1 pk schar fiberbakst mørk1/2 pk schar mix b 2 ss fiberhusk4 ss pofiber1,5 ts salt2 ts bakepulver1pk tørrgjær200g frø (jeg brukte ca like mengder solsikke, sesam og quinoa)(Bland alt det tørre og tilsett)1800g kaldt vann250g oljeEventuelt 1ss honning(Ha i linfrøene og elt deigen)Fordel i 3 smurte 2l-former. Sett formene i ovnen på 50 grader og la heve til brødene akkurat når over kanten på formene. Husk å la brødene avkjølte HELT før du kutter (minst 2-3 timer) kutter du for tidlig blir de 'rå'. 200g frø (jeg brukte ca like mengder solsikke, sesam og quinoa)(Bland alt det tørre og tilsett)
Kan også steke dette som brød med eller uten form. Bland alt det tørre, rør så inn yoghurtog olje. Strø masse gresskarkjerner utover en bakeplate dekket med bakepapir og form rundstykker
Bland mel, bakepulver, salt og margarin, går best ved bruk av fingrene. Ferdige å nytes9 dl glutenfritt mel - Shär Mix B fungerer bra, ellers så kan man ta grov mix og hvis man vil100 gr margarin el. Prikk dem med gaffel og stek dem i 10 min i midten av stekeovnen
Det sies at det er veldig viktig med rett mengde væske i forhold til mel, og at man må være veldig nøye med så mye, men i min verden fungerer det å lage brød på slump usedvanlig godt
Disse havreknekkebrødene er enkle å lage, de smaker nydelig og de metter veldig. Havre er jo så godt, og sammen med solsikkekjerner og havsalt er dette snadder for ganen