På søndag lagde jeg og Anneli fyltehorntil oss. Mel til passe deig. Fyltehorn oppskrift. horn. Kjevle ut deigen til en sirkel,og skjær ut som du gjør når du lager
Når det er skikkelig dårlig vær ute bruker jeg gjerne dagen til å bake. Fyltehorn er jo kjempegodt og smaker selvsagt best når de er nystekt, men lar du dem få noen minutter i ovnen etter at de har vært fryst smaker de også godt
Hjemmelagde horn fylt med hjemmelaget pesto med pistasjnøtter (eller andre nøtter om du vil), ville jeg blitt veldig glad for å bli servert, og det ble de her hjemme også når de fikk det tillunsj her om dagen
Når det er høst og vinter er det ekstra koselig å bake, og i dag har jeg bakt både fyltehorn, rundstykker og en foccacia i brødform som vi hadde til middag
Perfekt i matboksen dagen etter hvis man har noen til overs. Olivenolje til steking. Egg til pensling. Tilsett deretter mer mel til du har en glatt og fin deig
Rull sammen trekantene tilhorn ved å rulle fra den brede enden inn mot spissen. Ta ca halvparten av melken og varm melken til den er lunken (den skal være fingervarm og ikke varmere for da kan du ødlegge gjæren)
Avkjøl hornene på rist og gjør deg klar til å nyte,smaker himmelsk. Til fyllet trenger du. Jeg bestemte meg for å prøve deres mest leste oppskrift som var hele norge baker Ida sine fyltehorn,og det angret jeg ikke på
Smelt smør, tilsett melk og varm til fingervarm. væsken , tørrgjær tilsettes sammen med melet. Tilsett salt, sukker og hvetemel og elt sammen til en smidig deig
Gleder meg så til det blir klart. Nemlig horn, fylt med ost og skinke. Så kjenner at å fikse mat til to stk mannfolk som begge elsker å lage mat, faktisk er litt vanskelig
La den heve til ca dobbelt størresle. Ostefyltehorn25 g gjær2 dl vann3 dl rømme (jeg liker å bruke lett)1 ts salt1 ts sukkerca 10-12 dl mel (jeg bruker halvt om halvt med sammalt fin hvete og siktet hvetemel - fiber er med på å forebygge tykktarmskreft). ca 10-12 dl mel (jeg bruker halvt om halvt med sammalt fin hvete og siktet hvetemel - fiber er med på å forebygge tykktarmskreft)
Rulles sammen tilhorn. Bland det hele sammen (bortsett fra fyllet) og elt til du får en fin deig. Nå er jeg nesten litt flau for jeg spiste fem horn i en fei, og det før gjesten kom
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.