Enkelt eltefrittbrødmed bygg. I henhold til Brødskala-kalkulatoren til Opplysningskontoret for brød og korn ender du opp med et halvgrovt brødmed denne melblandingen
Resultatet er et lunt, saftig brødmed sprø skorpe som smaker himmelsk. Ha deigen over på en melet flate og bruk en slikkepott/stekespade til å brette deigen noen gangen sammen med hvetemel
Men så fikk jeg høre så mye positivt om de eltefrie brødene, at de er så enkle å få til, at de krever minimalt med innsats og ikke minst at de blir supergode
Må jo bare erkjenne at jeg blir sååå imponert over alle flinke bloggere som klarer å blogge så ofte i tillegg til å ha jobb, barn og barn med masse fritidsaktiviteter
Det viktige er at gryten din har lokk, for brødet skal nemlig stekes med lokk på. Helt til jeg tilfeldigvis leste noen kommentarer på en oppskrift på Her var det ei som hadde hatt samme problem som meg, og en annen kom med et tips til hva hun kunne gjøre
med linfrø. Jeg baker eltefrie brød i helgene. Så når klokka er frokosttid, har vi ferskt, deilig brød. Så nå tenkte jeg å spre noen av oppskriftene mine på disse brødene
Dekk så løst til med plastfolie og la deigen hvile i et kvarter. Kjøl brødet på en rist. Spre litt mel oppå og dekk til med et kjøkkenhåndkle, la så deigen heve i to timer til
Greit å fryse og er et godt brød til matpakke, samdwich og spesielt godt med ost. Ha alle de tørre ingrediensene i bakebollen og rør inn vannet med honningen med en sleiv eller en slikkepott
Åpne bakebollen og dryss toppen lett med litt hvetemel. Til ett eltefrittbrød trenger du. Nå når jeg endelig har begynt å bake eltefrie brød fikk jeg tilbud om å teste ut en form fra Lèuke hvor du både kan blande sammen deigen og steke brødet i èn og samme bolle
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.