Skjønner ikke i det hele tatt hvorfor jeg noen gang har giddet å spise ferdigkjøpt kjøttpudding. Tror det var fordi det kom en i Go' og mager - serien, og dermed fikk vi en variasjonsmulighet til et ellers smalt utvalg av melk- og glutenfri lettvint middag
Hvem kan vel motstå nybakte brød med smør og brunost. Ikke jeg hvertfall. Lukten av nybakt brød kan ikke måle seg med noen, det vekker barndomsminner om mamma og et glass iskald melk
1 brød200 grader i 35-40 minutter. Nystekt brød med valnøtter m. m. 3 dl sammalt hvete, grov eller fin1 pk gjær1 dl kruskakli1/2 dl solsikkekjerner1 dl grovhakkede valnøtter1 toppet ss kakaopulver1 ss salt1 ss sukker1/2 l lunken væske3 ss oljehvetemel til fast deig---1
Nå som jeg har begynt jobb igjen kjenner jeg at helgene blir ekstra dyrebare. Tempoet senkes og det er deilig å bare gjøre det vi har lyst til eller gjøre ingenting om det er det vi vil
I dag hadde vi blomkål grateng til middag (skal legge ut oppskrift en annen dag) og måtte ha noe varmt til lørdagskos og fikk lyst og mimre litt tilbake til herlig syden rett
Dette er enkel husmannskost, utrolig lett å lage, og fint på en søndag eller på en vanlig ukedag. Du kan bytte ut medisterdeigen med en annen kjøttdeig eller rent kjøtt, men jeg sverger til denne oppskriften
Noe som er litt trist, siden kyllingkjøtt er proppfullt av proteiner, mineraler og vitaminer. Man trenger i grunn ikke saus til denne retten, men jeg lagde den som middag til mine foreldre og pappa mener at en middag uten saus er meningsløs
Jeg prøver etter beste evne å ha minst ett fiskemåltid i uka. Om jeg fikk velge hadde jeg spist fisk hver dag, men med en stor familie skal alle ganer tilfredsstilles