Sunn karamellkake steg for steg i ! Glutenfri og vegansk
Lovely Liller
Lovely Liller
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Jeg har delt ingredienslisten i 3 deler; kakebunn, bananfyll og karamell. Du trenger
  • Kakebunn
  • 25 g mandler
  • 25 g Hasselnøtter
  • 1 ts natron/bakepulver
  • 30 g brunrismel
  • 30 g Havre mel (eller havregryn melt til pulver)
  • 40 g kokossmør/kokosolje
  • 1/8 ts salt
  • 1/2 ts kanel
  • 45 g sukrin gold
  • 8 g linfrø (2 1/2 ts)
  • 35 ml Vann (2 ss + 1 ts)
  • litt Kakaosmør
  • Bananfyll
  • 2 middels modne bananer ( skrelt vekt 270g )
  • 15 g peanøttsmør (eller andre nøttesmør)
  • 30 g valgfritt mel (feks brunrismel)
  • 5 g Linfrø (2 ts)
  • 30 ml vann (2 ss)
  • Karamell
  • 110 g Kokoskrem 110g ( full fett kokosmelk i kjøleskapet over natten, det hvite laget på toppen tas av og brukes)
  • 25 g Kakaosmør
  • 65 g kokossukker eller daddelsukker
  • Vaniljestang på ca 3 cm 1/2 ts havsalt
  • Tips: Uten kakaosmøret blir denne karamellen flytende, som saus. Perfekt til desserter som is!
  • Du trenger også litt grovt havsalt eller flaksalt til overflatedekorasjon
  •  
  • Slik lager du kaken
  • Forberedelser: Ta skallet av mandlene og hasselnøttene ved å bløtlegge dem i varmt/kokende vann sammen med litt natron i 3-5 min Tøm så av vannet. Nå skal nøttene lett kunne skrelles.

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.