Det er ingen ting som imponerer meg slik som den franske bondekosten, og særlig alle de fantasiske gryterettene som blir servet, med ingredienser etter årstidene, med bønner, erter og linser som et naturlig element i matlagingen og som gjør retten smakfull, mettende og rik på næringsstoffer
Og jeg tror det er sånn at man nærmest må behandle denne surdeigsstarteren som depåstår kan overleve en menneskealder som en slags grønn plante – eller et kjæledyr
Og som det ofte er med lam,den smakte nesten enda bedre to dager etter. Vi er ikke noen stor-spisere på lam i Bakkely,men denne lammegryten fikk virkelig ben å gå på
mars har jeg laget to sjokoladekaker, en bløtkake, en langpannekake, to omganger med kjeks, en iskake, en porsjon cupkakes og i skrivende stund lager jeg den fjerde porsjonen med makroner
En kraftfull gryte full av smak og lammekjøtt så mørt som smør blir ikke feil. Retten lages i en gryte med lokk (eller en tagine, om du har) og gjør seg selv på et par timer i stekeovnen
cake au citron, enkel og god formkake, formkake, fransk kake, fransk sitronkake, fransk sitronkake med valmuefrø, sitron, sitronkake, sitronkake med valmuefrø, sitronmelisglasur, sitronsaft, syrlig formkake, valmuefrø
Alt-i-ett-gryte med lam, potet og masse herlig smak. Ikke minst når det gjelder frukt og grønt. Har man spist en solmodnet tomat ved Middelhavet på sommeren blir den man får lenger nord i Europa aldri helt den samme, uansett hvor økologiskog kjærlig dyrket den måtte være
Denne typen retter oppsto ofte blant gjeterne, som plukket ville urter og grønnsaker ute i naturen. Salt og pepre godt, og brun det lett over sterk varme
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.