Italiensk lasagne
humlehagemat
humlehagemat
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Det er utrolig mange variasjoner av lasagne – men her kommer min personlige favoritt!
  •  
  • Ingredienser
  • 2 store løk
  • 3-4 hvitløksbåter
  • 3-4 ss olivenolje
  • 2-3 bokser hermetiske hakkede tomater
  • friske urter som basilikum, timian og oregano eller bruk tørkede
  • 1 laurbærblad
  • 3 ss søt chilisaus
  • 2-3 ss tomatpure
  • 1-2 store raspede gulrøtter
  • noen spinatblader?
  • 12 lasagneplater
  • 2-3 dl ost (f eks cheddar, sveitserost,norwegia – du kan også blande)
  • salt og pepper
  •  
  • Bland alt og la tomatsausen koke ca 20 minutter Hvit saus
  • 2-3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 6-7 dl melk
  • salt og pepper
  • 3-4 osteskiver oppi sausen
  • ekstra revet ost mellom lagene når du skal ha lasagnen i formen
  • 200 grader/45-60 minutter/rille nr 2 nedenfra/avkjøles minst 1/2 time før servering
  • Smak begge sausene godt til før du legger dem lagvis i ei smurt lasagneform – er det store biter av grønnsaker i tomatsausen, så kan du bruke stavmikseren noen sekunder.
  • Legg først tomatsaus, så lasagneplater, hvit saus og litt revet ost – og slik fortsetter du til de siste lasagneplatene er på plass og husk at du avslutter med hvit saus og revet ost på toppen.
  • Jeg steker den første halvtimen med aluminiumsfolie over formen – så uten folie siste del av steketiden – til lasagnen er gylden og lekker!

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.