Form deigen til to brød og legg brødene i smurte brødformer. Etterhhev brødene på et lunt sted i ca 40 minutter. Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 °C i ca 45 minutter
Eltefritt brød må ver de beste brødene som finner. God sprø skorpa, og saftigt brød. Når brødet er ferdig etterheva vippe du det forsiktig fra bakepapiret og oppi den varme grytå/formå
Det er et grovt brød som er veldig, veldig godt. Brødet passer perfekt for en sunn og god frokost. Da får du mange rundstykker istedet for et stort brød
Bakes ut og jeg la det i brødformer. Samtidig med brødbakkingen laget jeg også Blåbærpannekake i langpanne som jeg har skrevet oppskriften på tidligere her
Rør deigen godt igjen og ha over i en smurt brødform. (1 brød)8 dl hvetemel (bytt evt ut halvparten med grovere mel)2½ dl lettkokte havregryn4 dl blanding av solsikkekjerner, sesamfrø og linfrø1 ts salt1 pose tørrgjær6 dl lunkent vannRør alt godt sammen, det blir en ganske klissete deig. 1 brød
Plutselig var det fritt for brød. og siden jeg er i en dritt-lei-brød periode, og siden min bedre halvdel har en ømfintlig mage for fint hvetemel ble det skikkelige grovbrød, helt uten siktet hvetemel
Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn. Dette trenger du til 2 store brød (2 liters brødformer). Form to brød, legg disse i godt smurte former på 2 liter. Dekk brødene med et klede og la heve i 2 timer. 2 store brød. 2 liters brød
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.