Så da startet jeg enda et nytt forsøk på å få til et brød som jeg er fornøyd med. Her hjemme får jeg aldri godt, grovtbrød, fordi jeg ikke er flink til å lage dem og ingen andre her heller kan
I dag til middag innså jeg at jeg manglet en plan, så da kikket jeg over det vi hadde i huset og bestemte meg for å lage hjemmelaget søtpotetsuppemed scones til
Del deigen i passe tykkelse og legg de på et brett med bakepapir. Fine å ta med seg i turmatboksen. Del deigen i to og kjevle ut gjærdeigen til firkant
For de av oss som elsker rosiner smaker ogsågrovtbrød ekstra godt når rosiner tilsettes. Andre, som har et mer avslappet forhold til rosiner, kan velge bort denne ingrediensen og likevel få et deilig grovbrød
Bland godt sammen med resten av ingrediensene. 4 dl sammalt hvete2 dl sammalt rug1 dl valnøtter1 dl mandler1 dl gresskarkjerner1 dl solsikkekjerner10 aprikoser1,5 ts natron1 liten ts salt1 ts honning6 dl culturaKjør mandler, valnøtter, gresskar- og solsikkekjerner sammen med aprikosene i en blender
Denne gangen har jeg bakt en variant med masse grovt mel, kli, solsikkefrø, linfrø og sesamfrø. Hell deigen over på et stykke bakepapir godt strødd med hvetemel, og brett og vend mel inn i deigen til den blir litt mer håndterbar / mindre klissete
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.