- Varm blandingen til kokepunktet mens du hele tiden visper. I anledning påsken og påskebesøk lagde jeg en kake som egentlig er en suksessterte som har fått litt ekstra pynt
Skjær løken i tynne skiver, rens sjalottløken og hakk hvitløken, ha mere smør/olje på stekepannen og la all løken surre til den begynner å få litt farge før du heller den i gryten med kjøttet
Retten er enkel å få til og kan akkompagneres av en god blomkålstappe, eller poteter om du vil. På en søndag passer det perfekt å lage en stor gryte som ikke krever stort annet enn tid
Og kjekjøttet brukte jeg til en marokkansk-inspirert gryterett som ble ganske god. «Jaså ja, kje,» tenkte jeg og lurte på hva i alle dager jeg skulle bruke det til
Server gryten med coscous og gjerne litt brød til, det er nemlig kjempegodt å dyppe i sausen. Til slutt sitter jeg godt og nyter måltidet som smaker himmelsk
Men helgene kan den bringes fram, for da strekker tida til. Ofte, så putter jeg bare kjøtt og løk oppi, jevner ut med maisena og har i salt og pepper, men denne gangen fant jeg ut at jeg skulle prøve å lage en alt-i-ett gryte
Så kom jeg til å tenke på denne gryteretten her som jeg hadde hatt i kikkerten en stund. Jeg stod nemlig og pønsket ut hvilke ressurser jeg hadde tilgjengelig for en supermiddag
Smør/olje til steking. Det smaker godt med en varm gryte på denne årstiden, selv liker jeg veldig godt å lage "alt-i-en-gryte-eller-form-mat", det er lettvint, lite oppvask, og så passer maten seg selv for det meste
Smak til med salt og pepper. ca 500 g kjøttdeig1-2 løk1 boks mais1 boks tomatpurè1 boks matfløtemakaronisalt og pepperKok makaroni Surr løken i stekepanna en stund, ha det i en gryte
Uten purreløken sitter du igjen med en vassen dårlig kopi av hva som kunne vært ukas kanskje beste middag (i tilleggtil den sunneste) Her kan du ved enkle grep gjøre kjøttsuppa til grønnsakssuppe også, det eneste du trenger å gjøre er å kutte ut kjøttet
Smak til med eventuelt mer salt og pepper. Du må ikke brune kjøttet, men jeg synes gryten får en ekstra god smak dersom du har gitt kjøttet en liten stekeskorpe først
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.