Enkel, barnevennlig hverdagsmiddag-Pølse og pastagrateng
Naturlig, ren matglede
Naturlig, ren matglede
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Hvit saus
  • 1-2 ss ekte smør
  • . 2 ss hvetemel
  • Melk
  • 200 grader Smør en ildfast form med litt smør, slik at det ikke så lett svir seg fast i formen. Så lager du hvit saus. Smelt smør i en kjele på middels varme, når smøret har smeltet rører du raskt inn hvetemel. Det gjør ikke noe om det klumper seg. Så heller du raskt over litt melk og rører kraftig med visp til du får en klumpfri saus. Når den begynner å tykne, sper du på med mere melk. Sausen skal småkoke i ca 5 min, spe med mer melk til ønsket konsistens. Rør hele tiden og senk temperaturen. Om du har grønnsaker oppi, bør sausen være tykkere, da grønnsakene avgir vann. Smak til med salt, pepper og evt. muskat eller andre krydder. Alt blandes godt i den ildfaste formen, strø over revet ost. Stekes i ovnen i ca. 15-20 min, til osten har smeltet og blitt gylden.

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.